KEVIN RIDLEY: “Flying In the Face of Logic”

Το όνομα Kevin Ridley σίγουρα σας λέει κάτι… Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να σας λέει, μιας και είναι εδώ και πολλά χρόνια παραγωγός των Skyclad, ενώ ενίοτε εκτελούσε και χρέη κιθαρίστα όπως και συνθέτη για την ίδια μπάντα.

Μετά όμως τη φυγή του Martin Walkyier, ο Kevin ανέλαβε τα φωνητικά και γενικά το συγκρότημα, προσπαθώντας να διατηρήσει ζωντανό το μύθο του σχήματος. Επίσης, για την ιστορία, έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν και με άλλα group, όπως Venom, Anathema και Pariah. Παρότι δε συμφωνώ με την τωρινή σύνθεση των Skyclad, δε μπορώ να μην αναγνωρίσω την τεράστια προσφορά του Ridley, μιας και μαζί με τον Walkyier, ήταν ο κινητήριος μοχλός της ιστορικής αυτής μπάντας! Το FlyingIntheFaceofLogic αποτελεί την πρώτη του solo δουλειά και στην ουσία εναποθέτει το ταλέντο του στο να γράφει καλαίσθητα folk τραγούδια, χωρίς όμως να πλησιάζουν τη metal υφή των Skyclad. Ακουστική κιθάρα δηλαδή, βιολάκια και καλή διάθεση. Ωραίο για καλοκαιράκι στην παραλία, αλλά σίγουρα όχι κάτι το οποίο θα απασχολήσει το μέσο ακροατή. Και το ότι χρειάστηκε πέντε χρόνια, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, για να το ετοιμάσει, δε νομίζω πως τον τιμάει. Τα EattheSun και “(WeAllGet) WhereWeWantToGoέχουν τον αέρα του παρελθόντος, τα EattheSun και StillLucidAfterAllTheseBeers είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, ενώ τα GoodIntentions και PointofDeparture αποτελούν για μένα τις καλύτερες στιγμές του δίσκου. Επίσης στο album συμπεριλαμβάνεται και μια επανεκτέλεση του WhichIsWhy, το οποίο αρχικά βρισκόταν στο “In The… All Together” των Skyclad, που κυκλοφόρησε το 2009. Οι λάτρεις του “παραδοσιακού” θα ευχαριστηθούν τη Bob Dylan-meets-folk προσέγγιση του στο FlyingIntheFaceofLogic, ενώ οι εναπομείναντες ακόλουθοι των Skyclad σίγουρα θα βρουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία ούτως ή άλλως. Οι παλαιότεροι οπαδοί τους δε, ας πλησιάσουν με προσοχή και με μικρό καλάθι…

476

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.