SOURVEIN: “Black Fangs”

Μετά από αρκετές EP και μερικές full length κυκλοφορίες, οι Αμερικανοί Sourvein παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά, η οποία αν και όχι κακή, δε με εντυπωσίασε αρκετά!

Ο ήχος τους είναι καθαρά doom, μα έχει και αρκετές επιρροές από black (αργόσυρτο και ατμοσφαιρικό, αλά Mayhem-Burzum), αλλά και έντονες αναφορές λόγο του πρωταγωνιστικού μπάσου, από Type O Negative σε ορισμένα σημεία βεβαίως! Οι distortion κιθάρες δίνουν χαώδη χαρακτήρα και στα δέκα κομμάτια του άλμπουμ, αλλά καταλήγουν ή να σου σπάσουν τα νεύρα, ή να βαρεθείς χάνοντας το νόημα! Επίσης οι stoner οπαδοί, λόγο της “λασπώδους” παραγωγής, να έχουν ένα λόγο να ακούσουν κι εκείνοι το δίσκο.

Δυστυχώς όμως, δε μας προτείνουν κάτι καινούριο ή καινοτόμο ή έστω στο sludge/doom είδος μια δισκάρα, που να κάνει το κουαρτέτο να ξεχωρίσει από το πλήθος, αν και όπως είπα δεν είναι δουλειά για τα σκουπίδια! Είναι όμως.. λίγη, καθόλου αρκετή δηλαδή ώστε να σε κάνει να τους ξεχωρίσεις, από τους τόνους μουσικής που βγαίνει κάθε μέρα!

Αυτό είναι το τέταρτο άλμπουμ των T-Roy, KingJames, JeffrieMoen, Dave Sherman, οι οποίοι αν θέλουν τη περαιτέρω προσοχή μας, έχουν πιστεύω αρκετή δουλίτσα μπροστά τους!

Προτείνεται, μόνο για τους καμένους του είδους!

Μιχάλης Κανακουσάκης

446