Goatwhore, Böneyard (1/8/2018) An Club

Αφού θρηνήσαμε θύματα φονικών πυρκαγιών στην Αττική πριν λίγες ημέρες και σε μια μέρα όπου θα λάμβανε χώρα μια μεγάλη συναυλία στο Σκοπευτήριο Καισαριανής για την συλλογή χρηματικής βοήθειας υπέρ των πληγέντων, οι Goatwhore είχαν τον άχαρο ρόλο να εμφανιστούν στο πρωταυγουστιάτικο An Club με όσους από εμάς είχαμε απομείνει στο κέντρο της Αθήνας για να τους παρακολουθήσουμε.

Δεν θα επεκταθώ επί του θέματος, διότι είναι άσχετο με την χρησιμότητα του άρθρου αυτού και θα αρκεστώ στον να σας μεταφέρω την δυναμική ατμόσφαιρα του blackened death των Αμερικανών Goatwhore, οι οποίοι άρπαζαν την όποια ευκαιρία για να μας ευχαριστήσουν που παρά τις συνθήκες βρεθήκαμε κοντά τους.

Πρώτη στη σκηνή και χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις εμφανίστηκαν οι πέντε Αθηναίοι που αποτελούν τους Böneyard. Με ήχο που έφερνε τους Gehennah, με βρώμικη ροκενρολέ αίσθηση, άγρια φωνητικά και απαιτούμενη poser ενδυματολογία και κίνηση, περιορισμένη βέβαια λόγω της ύπαρξης δικού τους drum set στο κέντρο της σκηνής. Δεν είχα ακούσει πολλά δείγματα της μουσικής τους και έτσι, ευχαριστήθηκα την διασκεδαστική υφή της και την γρήγορη Motörhead (δεν είναι τυχαία η χρήση των umlaut) διάθεση τους.

Ο ήχος τους ήταν αρκετά καλός, αν σκεφτεί κανείς πως έπαιζαν σε αρκετά άδειο χώρο εξαρχής, αλλά τα κομμάτια που μας παρουσίασαν είχαν μια flat αισθητική που δεν άφηνε χώρο για να σε ψαρώσουν ιδιαίτερα. Βέβαια είναι γείτονες της punk μουσικής, οπότε δεν περιμένει κανείς προοδευτικά riff και μεγάλες μελωδικές εναλλαγές, άρα είναι καθαρά θέμα γούστου. Η μισή ώρα που βρέθηκαν μπροστά μας ήταν περισσότερο από τίμια και ίσως, στο μέλλον να έχουν περισσότερα πράγματα να μας πουν.

Περίπου 20 λεπτά αργότερα, οι Goatwhore με τον θρύλο των Acid Bath, Sammy Duet στην κιθάρα ανέβηκαν στο σανίδι του An Club και ενημερώνοντας πως θα ακούσουμε αρκετά κομμάτια από το περσινό τους “Vengeful Ascension” ξεκίνησαν το set με το “In Deathless Tradition” από το album τους “Blood for the Master”.

H θηριώδης παρουσία του τραγουδιστή Ben Falgoust και η άκρως εντυπωσιακή φωνή του, που πήγαινε εύκολα από γδαρμένα ως βαριά death φωνητικά χωρίς να χάνει τόνο, έκλεβε την παράσταση, μαζί με την συνεχή του επαφή με το κοινό με το οποίο έκανε διαρκώς high five και bro fists. Koμμάτια τους ακούστηκαν από όλα τους τα albums πλην του ντεμπούτου, με ικανοποιητικό σε γενικές γραμμές ήχο, αν και κάποιες φορές θαβόταν το μπάσο του   James Harvey που λίγο έλειψε σε κάποια φάση να κάνει σπαγγάτο, τόσο που άνοιγε τα πόδια του. Τα τύμπανα του Zack Simmons ήταν τιτάνια και η πώρωση των λιγοστών γενναίων στο pit του χώρου έκανε την μπάντα να ξεπερνάει το 100% της.

Αστείες ατάκες ακουγόντουσαν κάθε λίγο και ελάφραιναν το βαρύ κλίμα της αντιθρησκευτικά μάχιμης μουσικής των Goatwhore (κάποιοι φώναζαν Κατσικοπούτανο), οι οποίοι έβαζαν συνεχώς φωτιά με κομμάτια σαν τα “Carving Out the Eyes of God”, “Mankind Will Have no Mercy”, “Vengeful Ascension” και “Apocalyptic Havoc”. Ο Sammy Duet πρόσχαρος και πελώρια ευτυχισμένος που κατάφερε επιτέλους να επισκεφτεί την Ελλάδα, ευχαριστούσε με τη σειρά τους φενταγίν της μπάντας που χτυπιόντουσαν χωρίς έλεος στα κάγκελα μπροστά του. Ενώ φαινόταν πως το live είχε έρθει στο τέλος του ο Duet επέστρεψε θέλοντας να παίξουν ένα τελευταίο ειδικά αφιερωμένο στο “τρελό” της βραδιάς, προστάζοντας τους συμπαίκτες του να ξεκινήσουν το “Sky Inferno” από το δεύτερο τους album “Funeral Dirge for the Rotting Sun”.

Τα σπάσαμε παρέα με μια κατεδαφιστική μπάντα που έδωσε όλο της το είναι στους όχι ιδανικά πολλούς παρευρισκόμενους και τελικά προλάβαμε να πάμε και στο προαναφερθέν φιλανθρωπικό γεγονός. Μία γεμάτη ημέρα έφτασε στο τέλος της και χάραξε μια όμορφη ανάμνηση στα βάθη της ψυχής μου! Να ξανάρθετε και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε να φέρουμε και άλλους να σας δουν!

Respect!

Setlist
——-
In Deathless Tradition
Chaos Arcane
Alchemy of the Black Sun Cult
Under the Flesh, Into the Soul
Nocturnal Conjuration of the Accursed
Baring Teeth For Revolt
Carving Out the Eyes of God
Cold Earth Consumed in Dying Flesh
Blood Guilt Eucarist
Mankind Will Have no Mercy
Collapse in Eternal Worth
Abandon Indoctrination
Vengeful Ascension
Apocalyptic Havoc
FBS
Sky Inferno

Y.Γ. Βούλα μαΙντανούλα, μερσί για την βοήθεια στο τέλος του live!

Φωτογραφίες: Πέτρος Πεταλάς

510

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.