KONTINUUM: “No Need To Reason”

Ισλανδία. Η χώρα που έδιωξε τους τραπεζίτες και έδειξε πως ακόμη και ένα μικρό σύνολο, όταν είναι αποφασισμένο, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Το απέδειξαν και ποδοσφαιρικά οι άνθρωποι με την συμμετοχή τους στο Μουντιάλ, το αποδεικνύουν συνεχώς με ποιοτικά υψηλές μουσικές επιθέσεις. Bjork, Sigur Ros, Solstafir για να κατονομάσω μερικές.

Μια από αυτές τις επιθέσεις είναι οι Kontinuum.

To ντεμπούτο τους “Earth Blood Magic” (2012) τους έβαλε για τα καλά στον μουσικό χάρτη, αλλά και στην καρδιά μου, παίρνοντας θέση και στα 20 αγαπημένα μου εκείνης της χρονιάς. Τρία χρόνια αργότερα επέστρεψαν με το “Kyrr”, με την μελαγχολία να έχει μπήξει για τα καλά τα νύχια της στον ήχο τους, ενώ αρκετά από τα κομμάτια είχαν στίχους στη μητρικής τους γλώσσας. 

Άλλα τρία χρόνια μεσολάβησαν ως τη νέα δισκογραφική εμφάνιση των Ισλανδών, που τιτλοφορείται “No Need To Reason”. Παίρνοντας πάσα από το προηγούμενο “Kyrr”, οι Kontinuum μελαγχολούν μουσικά και πάλι, μεταφέροντας στον ακροατή μια αίσθηση κλειστοφοβικής θλίψης. Στη μουσική τους συναντούνται οι In The Woods, Tiamat, Katatonia, καθώς και αρκετά μεγάλα goth rock σχήματα, συνδυαζόμενα με post rock περάσματα και φωνητικά death metal ξεπάσματα (θυμίζουν περισσότερο τους Moonspell αυτά). Αυτή τη φορά, οι Kontinuum αφήνουν πίσω τους ισλανδικούς στίχους και γυρνούν στα αγγλικά, που σίγουρα θα αγγίξουν περισσότερες ψυχές.  

Η παραγωγή είναι εξαιρετική και σε βάζει σε mood να πνίξεις τον πόνο σου σε λίτρα αλκοόλ, το εξώφυλλο είναι εφάμιλλο της ατμόσφαιρας που βγάζει ο δίσκος και συνολικά το “No Need To Reason” προτείνεται σε αυτοκαταστροφικούς αισθηματίες του metal στερεώματος.

Ίσως να μην σας ξεκολλήσει το σαγόνι με αυτό που θα ακούσετε, αλλά πρόκειται για μια ειλικρινή κατάθεση ψυχής.  

Highlights: “Warm Blood”, “No Need To Reason”, “Erotica”

554

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.