U.D.O: “Steel Factory”

Με περισσότερα από σαράντα χρόνια παρουσίας στη μουσική βιομηχανία, πρώην τραγουδιστής των Accept και νυν τραγουδιστής των U.D.O, με εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων σε όλο τον κόσμο, ο κύριος Udo Dirkschneider από το Wuppertal της Γερμανίας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της Heavy Metal.

Ο εξηνταεξάχρονος πλέον Udo αφού τίμησε τα κλασσικά Accept τραγούδια τα τελευταία δύο χρόνια με μια περιοδεία που πέρασε και από την Ελλάδα (με αρκετά καλή απόδοση),   αποφάσισε να κυκλοφορήσει το δέκατο έκτο album των U.D.O “Steel Factory”. Το album περιέχει δεκατρία κομμάτια και η παραγωγή έγινε στα Jacob Hansen Studios με παραγωγό τον Jacob Hansen (Volbeat, Manticora). To line up πέρα από τον Udo συμπληρώνουν ο γιός του Sven Dirkschneider στα τύμπανα, ο μπασίστας Fitty Wienhold και ο κιθαρίστας Andrey Smirnov.

Από το εξώφυλλο και τον τίτλο του δίσκου καταλαβαίνεις ότι κάτι καλό παίζεται εδώ πέρα, πιο metal πεθαίνεις. Καταρχάς η φωνή του Udo είναι σε εξαιρετική κατάσταση και οι ερμηνείες του πιάνουν τα υψηλά standards που ο ίδιος έχει θέσει σε όλη του την καριέρα. Δεύτερον, οι υπόλοιποι της μπάντας δεν είναι απλοί κομπάρσοι, αλλά όλοι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, ο καθένας στον τομέα του. Τρίτον, η παραγωγή του Hansen είναι εξαιρετική και όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο Heavy Metal δίσκο.

Τέταρτον, ο δίσκος είναι γεμάτος από κομματάρες που αντλούν έμπνευση από το ένδοξο παρελθόν του Udo. Υπάρχουν πολύ καλά τραγούδια όπως το εναρκτήριο “Tongue Reaper”, τα “Make The Move” “In The Heat Of The Night” και “A Bite Of Evil” με τα ωραία ρεφραίν η το επιθετικό “Eraser”. Εκεί που πραγματικά απογειώνεται ο δίσκος είναι με την τετράδα “Blood On Fire” “Rising High” “Hungry And Angry” και “One Heart One Soul” που είναι προορισμένα να γίνουν κλασσικά και να διεκδικήσουν χώρο σε μελλοντικά set list συναυλιών από λοιπούς ύμνους των U.D.O. Γενικά ο δίσκος ξεχειλίζει από όρεξη και ενέργεια και δεν υπάρχει κάποιο αχρείαστο κομμάτι.

Με το “Steel Factory” οι U.D.O. αποδεικνύουν ότι παραμένουν στην κορυφή του Heavy Metal και μας χαρίζουν ένα πολύ καλό δίσκο. Ας υποκλιθούμε στο μεγαλείο του Udo και των πολεμιστών του.



587

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.