BRANT BJORK: "Tres Dias" & "Local Angel" (Reissues)

Η Heavy Psych Sounds Records στα πλαίσια της επανακυκλοφορίας των album της solo καριέρας του Brant Bjork από το 1999 έως το 2010, ανακοίνωσε την επανέκδοση των “Tres Dias” και “LocalAngel” που αναμένεται το φθινόπωρο του 2018.

Το “Tres Dias“, το πέμπτο προσωπικό άλμπουμ του πολυτάλαντου desert rocker, αποτελείται από 8 κομμάτια, από τα οποία 3 είναι επανεκτελέσεις παλιότερων συνθέσεων από την προηγούμενη δισκογραφία του. Στο “Tres Dias” ο Bjork, με μοναδικό όπλο την ακουστική του κιθάρα και τη φωνή του, και χωρίς περίτεχνες ηλεκτρικές συνθέσεις, μας προσφέρει ένα ακουστικό δίσκο, διάρκειας μισής περίπου ώρας, βγαλμένου από την έρημο.

Ο τίτλος του άλμπουμ (τρεις ημέρες) είναι ο χρόνος που διήρκεσε η ηχογράφηση στο σπίτι του παραγωγού και φίλου του Tony Mason. Η επανέκδοση του “Tres Dias” θα κυκλοφορήσει με ολοκαίνουργιο εξώφυλλο σχεδιασμένο απο τον Marcello Crescenzi και ειδικές και περιορισμένες εκδόσεις βινυλίου.



Το “Local Angel” είναι ο τέταρτος προσωπικός δίσκος του θρύλου της stoner και desert rock, που κυκλοφόρησε το 2004 και αποτελείται από 10 χαλαρές και όμορφες συνθέσεις.

Για πολλούς θεωρείται ως ο πιο ήρεμος δίσκος του και ήδη από το εναρκτήριο “Beautiful Powers” και το ψυχεδελικό funk “Hippie” έως το Chico και το “The Feeling”, που αποτελεί το πιο γκρουβάτο κομμάτι του δίσκου, καταλαβαίνουμε πώς θα κυλήσει ο δίσκος: Χαλαρές μελωδίες, ήρεμα φωνητικά, με τις κιθάρες και το μπάσο να παίζουν δευτερεύοντα ρόλο.

Το “LocalAngel” αποτελεί τον πιο ενδόμυχο δίσκο που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής ο “νονός” του desert rock. Όπως άλλωστε και ο ίδιος έχει δηλώσει στόχος του, μέσα από τη μουσική του, είναι να κάνει τον ακροατή να ξεχαστεί από τα προβήματά του και να χαλαρώσει.

Την παραγωγή του άλμπουμ επιμελήθηκε ο Brant Bjork και ο Tony Mason και η ηχογράφηση και μίξη του άλμπουμ έγιναν στο Rancho de la Luna τον Φεβρουάριο του 2004.

Ο νέος δίσκος συνοδεύεται από νέο εξώφυλλο υπογραφής Maarten Donders, ο οποίος δίνει τη δυναμική, ψυχεδελική και ταυτόχρονα ερωτική αισθητική, που διακρίνεται σε κάθε άλμπουμ καλλιτέχνη που πρεσβεύει το desert και stoner rock.

515