FALCUN: “kingdom Come”

Από την εξωτική Ινδία μας έρχονται οι Falcun και συγκεκριμένα από τη Καλκούτα, πρωτεύουσα της πολιτείας της Δυτικής Βεγγάλης. Το “Κingdom Come” είναι η πρώτη τους δισκογραφική προσπάθεια , υπό τη σκεπή της Ελληνικής Eat Metal Records, και είναι σίγουρο ότι θα ξαφνιάσουν ευχάριστα πολύ κόσμο με το καλοπαιγμένο heavy metal τους.

Για την ιστορία των Falcun δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να πεις αφού δεν έχουν βγάλει κάποιο demo η EP πρωτύτερα. Μαλλον ξεκίνησαν σαν μπάντα διασκευών καθώς στο κανάλι τους στο YouTube έχουν ανεβάσει  διασκευές σε Iron Maiden και Judas Priest. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι τους έχουν επηρεάσει συγκροτήματα όπως Riot, Saxon, Dio, Sanctuary, Black Sabbath και λοιποί θεοί του Heavy Metal και μάλλον είναι καλοί μαθητές γιατί πραγματικά το κατέχουν το άθλημα.

Το “Kingdom Come” στα περίπου πενήντα λεπτά διάρκειας του έχει όλα όσα χρειάζεται ένας οπαδός τoυ heavy metal. Φοβερά riffs και εκπληκτικά solos, ένα στιβαρό rhythm section, επική ατμόσφαιρα και ένα απίστευτο τραγουδιστή εν ονόματι Abhishek Dasgupta, του οποίου το εύρος και τη δύναμη της φωνής του δύσκολα τα συναντάς. Οι Ινδοί, αν μπορεί κάποιος να περιγράψει τη μουσική τους,  ακούγονται σαν ένας συνδυασμός Maiden με Manowar.

Το “A Bards Tale” ανοίγει την αυλαία με κλασσικούς μεϊντενικούς καλπασμούς,στην συνέχεια ο Abhishek απογειώνει το κομμάτι και ένα τρομερό solo στη μέση σε αποτελειώνει. Καπάκι δεύτερη κομματάρα στη σειρα το “Vixen”,  με το μπάσο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αρχή και το κεντρικό riff να θες να το ακούς ξανά και ξανά. Το “Brotherhood of Steel” ξεκινάει  ωραία με τύμπανα και συνεχίζει με αρκετά γρήγορες κιθάρες, με την αγάπη για τους Manowar  να μην κρύβεται. Τέταρτο στη σειρά το “Only Be One”  είναι διασκευή σε κομμάτι των συμπατριωτών τους Millennium, ένα από τα πρώτα ινδικά συγκροτήματα που κατάφερε να γίνει γνωστό τη δεκαετία του ‘90.

Το ορχηστρικό “Hymn Of The Damned” δίνει την κατάλληλη πάσα στο επιθετικό “ Eye Of The Storm ” με τις κιθάρες να κόβουν σαν ξυράφι. Το ίδιο ισχύει για τα “Child of Prophecy” και “Knightfall” με τα riffs να εξαπολύονται το ένα πίσω από το άλλο και να καταλήγουν σε σπουδαία solo. Τέλος το έπος “Martys” που ξεκινάει χαλαρά με ακουστική κιθάρα με τον Abhishek να τραγουδά σε στυλ Eric Adams, στη συνέχεια ένα κοφτερό κιθαριστικό solo, με το μοτίβο να επαναλαμβάνεται, μέχρι την κορύφωση με πολλαπλούς κιθαριστικούς οργασμούς.

Το  “Kingdom Come” είναι ένας πολύ καλός δίσκος και συνιστώ στους metalheads να ξεπεράσουν την όποια προκατάληψη σε σχέση με την χώρα προέλευσης των Falcun και να τους δώσουν την προσοχή που πραγματικά αξίζουν.

695

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.