FRAGMENTS OF DESPAIR: “Broken Lost Mistakes”

Debut και για τους Fragments Of Despair, μια ακόμη εγχώρια μπάντα από την Πάρο που μετά από ένα EP παρουσιάζει την πρώτη full length δουλειά της.

Ο χώρος που δρουν οι Fragments Of Despair είναι κάπου ανάμεσα στο U.S. power / thrash και στο ευρωπαϊκό μελωδικό death metal. Θετικά στοιχεία στη σύνθεση, καλό riffing με αρκετά ακουστικά intro θέματα, έξυπνες γέφυρες και Heathen-ικά solos σε κομμάτια όπως το “Broken Lost And Mistaken”, το  Coroner-ικό “Kassandras Curse”, το Testament-ικό “Tormentor”, οι καλές ιδέες του instrumental  “W.T.R. (Welcome To Reality)” και το “Unholy Soldier” που φέρνει στο νου τους In Flames εποχής “Lunar Strain”.

Ρυθμικώς ο Sevan Barsam (επίσης στους Memorain, Karma Violens) δίνει τις απαραίτητες πλάτες, ο δε κιθαρίστας / τραγουδιστής Ρωμύλος ασκεί τα φωνητικά του καθήκοντα με punk / hardcore άποψη, κάτι το οποίο όμως τελικά εξελίσσεται σε κύρια αδυναμία του “Broken Lost Mistakes” κι αυτό όχι γιατί η φωνή του είναι κακή ή παράταιρη αλλά γιατί δεν βοηθείται από την επιπέδου demo παραγωγή, η οποία παραπέμπει σε ’90s greek punk τενεκεδίλες και σίγουρα η μπάντα δεν ανήκει σ’ αυτόν τον χώρο για να παραβλεφθεί ως γεγονός (και έχω δηλώσει επανηλλειμμένως ότι το βασικό “κριτήριο” στη γνωμοδοτική μου ματιά για οποιαδήποτε δουλειά είναι η σύνθεση και όχι τόσο η απόδοση του υλικού). Η οργή και το πάθος στην ερμηνεία είναι φανερά στοιχεία αλλά η συνισταμένη ακούγεται άτεχνη και πρόχειρη – που δεν είναι, το υλικό είναι τεχνικό και θα έπρεπε να εμπλουτισθεί ηχητικά.

Από την άλλη συνθετικά οι Fragments Of Despair δείχνουν αρκετές αρετές, τα κομμάτια έχουν καλή ροή, είναι άμεσα και εύληπτα και το crossover τους θα διεγείρει το ενδιαφέρον του μέσου extreme metal ακροατή. Εύχομαι και ευελπιστώ να διορθώσουν τις τεχνικές αδυναμίες και να επανέλθουν με νέο υλικό που θα ορίσει οριστικά τη δυναμική τους.

https://www.facebook.com/Fragmentsofdespair/
https://fragmentsofdespair.bandcamp.com/releases

538

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.