BLACK ORCHID EMPIRE: "Yugen"

Δύο χρόνια μετά από την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους “Archetype” το τριμελές μουσικό σχήμα από το Λονδίνο επιστρέφει με το “Yugen” που κυκλοφόρησε το Μάιο του 2018 από τη Long Branch Records.

Ακούγοντάς κανείς τους Black Orchid Empire μπορεί εύκολα να πει ότι αποτελούν ένα συγκερασμό από όλα τα αγαπημένα μας συγκροτήματα της δεκαετίας του ‘90, ενώ συχνά για πολλούς θυμίζουν τους Foo Fighters και τους QOTSA. 

Ωστόσο, μετά το “Yugen”, και κυρίως με τα “My Favorite Stranger”, αλλά και “Mouth of the Woolf”, επαληθεύεται ότι ο ήχος τους είναι καθαρά progressive και ότι οι επιρροές τους από Muse και A Perfect Circle είναι πασιφανείς. 

Σε ολόκληρο το δίσκο τα σκληρά riff εναλλάσσονται με τη μελωδική, τραχιά φωνή του Paul Visser δημιουργώντας ένα στιβαρό rock άλμπουμ, ενώ δεν λείπουν και τα πιο μελωδικά και ρυθμικά τραγούδια, όπως τα “Celebrity Summer” και “Vertigo”

Αναμφισβήτητα, οι Black Orchid Empire είναι από τα λίγα νέα alternative συγκροτήματα που έχουν πολλά να προσφέρουν στη rock σκηνή. Στην μέχρι τώρα πορεία τους έχουν δείξει ότι έχουν μια πολύ γερή μουσική βάση. Το γεγονός αυτό, ίσως θα έπρεπε να τους ωθήσει να πειραματιστούν ακόμα περισσότερο, τόσο σε φωνητικό όσο και σε μουσικό επίπεδο, και να ξεφύγουν από τις εκ του ασφαλούς νόρμες που τους έχουν προσφέρει οι μέχρι τώρα επιρροές τους, ώστε να αποφύγουν να γίνει ο ήχος τους επαναληπτικός.

509