TREMONTI: "A Dying Machine"

Οι θερμοκρασίες μπορεί ν’ ανεβαίνουν, το ίδιο όμως και οι ταχύτητες στις κιθάρες των Tremonti.

Η επιστροφή του συγκροτήματος επιτυγχάνεται με το τέταρτο full length πόνημα, “A Dying Machine”, το οποίο μάλιστα αποτελεί και την πρώτη συνεργασία του με την Napalm Records. Ο χαρισματικός κιθαρίστας των Alter Bridge και Creed, Mark Tremonti, στο προσωπικό του project ασκεί και φωνητικά καθήκοντα με τεράστια επιτυχία. Αν και το group μπορεί ήδη να έχει φτιάξει μια φήμη για το όνομά του, το υλικό του και το ταλέντο του φαίνεται να εξελίσσονται με τον καιρό προς το ευχάριστο. Το album έχει 14 τραγούδια στο tracklist του και έχει, επίσης, ως concept το πώς οι μηχανές – androids έχουν μπει πλέον στη ζωή του ανθρώπου. 

Αρκετή έμπνευση και ποικιλία φαίνεται να έχει το συγκρότημα εδώ. Τα ταχύρρυθμα riffs κερδίζουν κατευθείαν τον σεβασμό σας για το ταλέντο του Mark. Σε αρκετά σημεία, μάλιστα, θα νομίζετε πως έχετε βάλει κάποιον δίσκο των Alter Bridge να ακούσετε. Αν και αυτό δεν είναι κακό, γιατί μιλάμε για τον ίδιο δημιουργό των σχημάτων. Παράλληλα, πέρα από την ομοιότητα στο συνθετικό μέρος, θα διαπιστώσετε πως υπάρχει και στις φωνητικές μελωδίες. Πολλές φορές θα μπερδευτείτε και θα περάσετε την φωνή του Mark με εκείνη του Myles Kennedy. 

Ακόμη, το πιο ενδιαφέρον και το πιο ξεκούραστο πράγμα στο “A Dying Machine” είναι ότι υπάρχουν εναλλαγές μεταξύ του rock και του metal. Επομένως, μην περιμένετε ν’ ακούσετε καθ’ εαυτό rock ή metal διότι τα είδη αυτα συνδυάζονται με μαεστρία από τους Tremonti. Το εναρκτήριο “Bringer OF War”, το “Take You With Me”, το ομότιτλο και το “Trust” αποτελούν τα πιο αντιπροσωπευτικά δυναμικά τραγούδια του δίσκου. Κομμάτια, όμως, σαν το “As The Silence Becomes Me” αποδεικνύουν πως ο εν λόγω κιθαρίστας το “έχει” ακόμα και με τις μελωδικές, δυναμικές μπαλάντες. 

Πραγματικά, ο Mark Tremonti είναι ένας βιρτουόζος μουσικός με όλη τη σημασία της λέξης και έχει την ικανότητα να προσηλυτίσει και τον κάθε άπιστο. Καλλιτέχνης, που του βγάζεις τουλάχιστον το καπέλο. Το “A Dying Machine” είναι ένας δίσκος, που θα κατάδιασκεδάσει τον οποιονδήποτε, αφού είναι βαρύς και μελωδικός στα σημεία που πρέπει. Μπορεί και να βρισκόμαστε στην μέχρι στιγμής πιο ώριμη δουλειά του μουσικού με το project του. Οι λάτρεις του thrash και εκείνοι που ακούν Alter Bridge θα τον λατρέψετε και θα χορτάσετε από riffs. Οι υπόλοιποι επενδύστε άφοβα, χωρίς βέβαια να περιμένετε απαραίτητα ν’ ακούσετε κάτι πρωτότυπο. 

594

Avatar photo
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!