WITCH MOUNTAIN: “Witch Mountain”

To Portland και η ευρύτερη περιοχή της πολιτείας του Oregon έχει προσφέρει πολλά δυνατά μουσικά σχήματα και ειδικά στον σκληρό ήχο.

Ένα από αυτά αναμφίβολα είναι οι Witch Mountain που προσφέρουν επικά μακάβριο doom metal από το 2000, αν και υπήρξε μια παύση δεκαετίας από το ντεμπούτο “…Come The Mountain” ως το δεύτερο “South of Salem”, όταν και ανέλαβε τα φωνητικά η “μάγισσα” Uta Plotkin. Όμως μετά από τρεις κυκλοφορίες με πιο πρόσφατη το προηγούμενο album “Mobile of Angels” (2014), η Uta ανακοίνωσε την αποχώρηση της και οι Witch Mountain σίγησαν και πάλι.

Τέσσερα χρόνια αργότερα όμως, επανακάμπτουν με νέα γλυκιά ύπαρξη στα φωνητικά, την Kayla Dixon, αλλά και με νέο μπασίστα τον Justin Brown. Χαίρομαι πολύ που θα γράψω πως η Kayla καταφέρνει να γεμίζει τα τεράστια παπούτσια της Uta Plotkin και έτσι, τα πράγματα δεν θα δυσκολευτούν να ξαναβρούν τον δρόμο τους.

Οι μουσικόφιλοι που αγαπούν συγκροτήματα σαν τους Solitude Aeturnus, Candlemass και Windhand, τσιμπάνε με κλειστά μάτια, μιας που οι αργόσυρτες βαριές μελωδίες τους, τα αιθέρια φωνητικά και το αρκετά σφιχτό rhythm section δημιουργούν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, όπως και στα προηγούμενα albums όταν υπήρχε τους WM η κυρία Plotkin.

Οι εικόνες που σχηματίζει το μυαλό σου όσο ακούς το ομώνυμο πέμπτο album των Witch Mountain είναι εξαιρετικές (σίγουρα συνδυάζεται ιδανικά με κάποιο μυθιστόρημα τύπου Dungeons and Dragons) και πιο έντονες από το φτωχό εξώφυλλο, που παραπέμπει σε γραφικά video games του καιρού της Amiga.

Αν γουστάρεις λοιπόν, την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού με γυναικεία περιγραφή και δεν σε βγάζουν εκτός τόπου και χρόνου κάποια sludge ξεσπάσματα, δεν θα χάσεις στο υπόσχομαι!

Highlights: “Burn You Down”, “Hellfire”

467

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.