JOHN KAMPOUROPOULOS: “RetRo-SpecTyv” EP

Άλλος ένας εγχώριος μουσικός αποδεικνύεται παραγωγικότατος.

Η αναφορά είναι για τον Γιάννη Καμπουρόπουλο, πρώην φωνή των Closer ο οποίος ξεκίνησε και έκλεισε τους Kamp του, ξεκινώντας τη δημιουργία ολόδικής του μουσικής, κάτι που απέφερε το εξαιρετικό LP “LFE.AFTR.” και τούτο εδώ, το “RetRo SpecTyv”, ένα λιλιπούτειο EP τριών απολαυστικών κομματιών, ανάλαφρης, συναισθηματικής pop / rock μουσικής.

Εξαιρετικά δείγματα και τα τρία κομμάτια, με ολόδική τους αυτοτέλεια παρότι σε “κοινό” πνεύμα. Το “Anew” μου έφερε στο νου τον Bryan Ferry και τους Roxy Music, το “A Different Evening” θα μπορούσε να ανήκει σε οποιαδήποτε ’80s U.S. hard rock μπάντα, με εξαιρετικά κουπλέ και ρεφρέν που το ακούς μια φορά και σου μένει στο νου, “θαλασσινή” αίσθηση (τα πνευστά μου θύμισαν είτε τον επίλογο του “Waltz Οf Denial” των Made By Grey και το “From A Distant Shore” των Willard Grant Conapiracy) και το καταπληκτικό “Change”, ένα ακουστικό λυρικό διαμαντάκι που τις “πηγές” του θα τις εστίαζα στην 80’s pop. Καταπληκτική απόδοση των στίχων, ένα κομμάτι εξαιρετικά ενορχηστρωμένο, ερμηνευμένο με τον απαιτούμενο λυρισμό.

Άριστο υλικό για ακόμη μια φορά από τον φίλτατο. Έχει φανερό ταλέντο στην τραγουδοποιΐα και ακούγοντας οποιαδήποτε δουλειά του, καταφέρνει να σου ανεβάζει τη διάθεση και ό,τι έχει απομείνει από την σκεπτική σου αντίληψη πάνω στα σύγχρονα δρώμενα. Με μόνο όπλο αυτήν την τόσο γοητευτική απλότητα. Αριστεία (επίκαιρος όρος ε;).

https://www.facebook.com/johnkampouropoulospage/
https://johnkampouropoulos.wixsite.com/main
https://johnkampouropoulos.bandcamp.com

557

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.