INSIDE IT GROWS: “Products of a hollow man”

Inside it Grows = Γιάννης Τσιακόπουλος.

H one-man band γεννήθηκε το 2005 και έκτοτε έχει παρουσιάσει 6 (αν μέτρησα καλά) ολοκληρωμένα albums και κάποια singles, με το ύφος να κινείται γύρω από το metal (στο προηγούμενο “Blood” έπαιξε μπάλα με το crustcore συν τοις άλλοις) και ενδιαφέροντες μουσικούς καλεσμένους κάθε φορά.

Το έβδομο λοιπόν, “Products of a hollow man” χωρίς να αφήνει πίσω το metal, πλησιάζει την alternative σκηνή του σκληρού ήχου στα 90s , με καλεσμένους, τους Γιώργο Κατακουζηνό (The Sexy Christians), Βασίλη Μαγκανά (Superpuma) ο οποίος έχει γράψει τους στίχους του “Of Suffering and Forgiveness” και Nίκο Φενερλή (Speedblow) που συνδράμουν στα φωνητικά, ενώ στα τύμπανα παίρνει θέση ο Νίκος Ντούνης. 

Μουσική, στίχους (εκτός του προαναφερθέντος), κιθάρες, μπάσο, φωνητικά σε δυο κομμάτια (“Tell me you are still the same”, “In hopes of understanding”) παραγωγή ακόμα και το εξώφυλλο, όλα ποιημένα από τον ίδιο τον ιθύνοντα νου των Inside it Grows, Γιάννη Τσιακόπουλο. Σε γενικές γραμμές, Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει!

Η παραγωγή είναι καλυμμένη από μια βρωμιά που ήταν σήμα κατατεθέν στο ξεκίνημα της grunge σκηνής (πριν γίνουν όλοι πλούσιοι και διάσημοι), αλλά το σύνολο της μουσικής ακούγεται πολύ πιο πονεμένο και καταθλιπτικό, αλλά συνάμα τσαντισμένο, από τους emo της 90s γενιάς. 

Το ξεκίνημα είναι πορωτικό με το “The Art of Not Being”, όπου οι κραυγές του Φενερλή δημιουργούν όμορφη αντίθεση με τα καθαρά φωνητικά του Κατακουζηνού, ενώ και η συνέχεια είναι εξίσου δυνατή και γκρουβάτη, με τον Τσιακόπουλο να δοκιμάζει τη φωνή του στο “Tell Me you are still the same” με επιτυχία κατά τη γνώμη μου, ενώ το κομμάτι μυρίζει έντονα Alice In Chains. Στο “Destructive Daisies” παρατήρησα πρώιμους Deftones και το album κυλάει σε αυτήν την γενική 90s φιλοσοφία ως το τέλος.

Η πιο δυναμική στιγμή του δίσκου είναι το “Alone in the Crowd” που μου έφερε στο νου άγριες στιγμές των Afghan Wigs και όπως φαίνεται ο Γιάννης κοίταξε βαθιά μέσα του γράφοντας τους στίχους για το “Products of a hollow man”.

Μια πολύ ώριμη και έντονα συναισθηματική κυκλοφορία από τους/τον Inside it Grows, μία ακόμη από τις προσεγμένες που μας προσφέρει κατά καιρούς. Αξίζει την προσοχή και την στήριξη όλων μας!

Υ.Γ. Θα ήθελα να τον δω να προσπαθεί να στήσει live με session μουσικούς!

599

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.