BATTLEROAR: “Codex Epicus”

Από το 2003 μέχρι σήμερα οι Battleroar κυκλοφόρησαν δίσκους που αποτελούν  διαμάντια για τους οπαδούς του επικού Heavy Metal. Σε αυτή τη κατηγορία πρέπει να προστεθεί και ο καινούριος δίσκος, το “Codex Epicus”.

Το “Codex Epicus” είναι η πέμπτη στουντιακή δουλειά, τέσσερα χρόνια μετά το πολύ καλό “Blood Of Legends” και η παραγωγή έγινε στα Devasoundz Studios, ενώ το εξαιρετικό εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο Βαγγέλης Πετίκας ( Revolver Design).  Σε σχέση με τον προκάτοχο του η ατμόσφαιρα είναι πιο σκοτεινή και επίσης υπάρχουν αρκετά χορωδιακά μέρη. Οι πολλές αλλαγές στο line up δεν έχουν επηρεάσει τη χημεία της μπάντας, ενώ υπάρχουν και εκπλήξεις όπως η χρησιμοποίηση κλαρίνου στο “Enchanting Threnody” , κάποια σκόρπια πλήκτρα, η μη χρήση βιολιού που είχε εξέχουσα θέση στο “Blood Of Legends”. Το rhythm section είναι πολύ δυνατό, ενω σε ό,τι αφορά τις κιθάρες έχει γίνει εξαιρετική δουλειά.

Το “Awakening the Muse” σε βάζει κατευθείαν στο πνεύμα του album δίνοντας τη σκυτάλη στο πωρωτικό “We Shall Conquer”, με τον Gerrit να τα δίνει όλα στα φωνητικά και τα επιθετικά riff να εξαπολύονται το ένα πίσω από το άλλο. Στη συνέχεια οι ταχύτητες πέφτουν με το“Sword of the Flame”, στο οποίο συμμετέχει o Mark Shelton (Manilla Road). Αυτό είναι το δεύτερο guest του Mark στους Battleroar, μετά την συμμετοχή στο “The Wanderer”  του “The Age of Chaos”. Το “Sword of the Flame” είναι μια αργόσυρτη doom σύνθεση και ο Mark έχει γράψει τους στίχους, έχει συνθέσει το solo στο τέλος του τραγουδιού και έχει αναλάβει και τα φωνητικά. Τέταρτο στη σειρά το “Chronicles of Might”, κλασσικό Battleroar κομμάτι που συνδυάζει μελωδία με δύναμη με ωραίο ρεφραίν. Ακολουθεί το έπος “The Doom of Medusa” που αφηγήται το ναυάγιο της γαλλικής φρεγάτας “Μέδουσα” και εδώ ο Gerrit κάνει κατάθεση ψυχής. 

Το “Palace of the Martyrs”  θα σε κάνει να θέλεις να τραγουδήσεις μαζί με τη χορωδία και το  “Kings of Old” είναι απλά κομματάρα που θα τα σπάει στα live. Ο δίσκος κλείνει με το επικό “Enchanting Threnody ” που ξεκινάει με solo κλαρίνο παρακαλώ, με φοβερό ρεφραίν και κερασάκι στην τούρτα τον Ευθύμη Καραδήμα (Nightfall, SlayerKing) . Επίσης η έκδοση του CD θα περιλαμβάνει το κομμάτι  “Stronghold” από το split με τους Omen το 2017.

Οι Battleroar για άλλη μια φορά παρέδωσαν ένα άρτιο δίσκο, που πρέπει να ακουστεί από όλους τους φίλους της Metal μουσικής ανεξαρτήτως ιδιώματος, όσο για τους φίλους του epic/power metal, η μόνη επιλογή που έχετε είναι η απόκτηση του “Codex Epicus”.

732

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.