MICHAEL SCHINKEL'S ETERNAL FLAME: “Smoke on The Mountain”

Πρόκειται για την επαναφορά των Γερμανών Eternal Flame, οι οποίοι μετά από δυο albums, τα “Desire” (1999) και “King of the King” (2002) διέλυσαν, επανασυγκροτήθηκαν από τον τραγουδιστή / κιθαρίστα Michael Schinkel και τον keyboardίστα Helmut Kohlpaintner το 2012 και φτάνοντας στο 2018 κυκλοφορούν το παρόν “Smoke On The Mountain”.

Ένα τυπικότατο αν και συμπαθητικό σύνολο από τραγούδια, μια δουλειά που θυμίζει σε πολλά ανάλογες κυκλοφορίες των Avantasia, των Place Vendome και γενικώς όλης αυτής της φουρνιάς μελωδικών σχημάτων. Τουτέστιν στο album ο ακροατής θα συναντήσει  AOR / hard ‘n’ heavy με λίγες γρήγορες στιγμές, δύο – τρείς μπαλάντες και αρκετά mid tempo αμερικανότροπα κομμάτια, θετικής, αισιόδοξης χροιάς.

Η απόδοση των μουσικών είναι πολύ καλή για τα δεδομένα του αντικειμένου στο οποίο δρουν. Ο Schinkel έχει καθαρή φωνή στα πρότυπα του Tobias Sammet (Avantasia / Edguy), ενώ η κιθαριστική του δουλειά είναι πολύ διακριτική και κάνει έντονη την παρουσία της κυρίως στα solo parts των τραγουδιών. Στα ίδια επίπεδα διακριτικότητας επίσης γίνεται και η χρήση των πλήκτρων, ενώ το ρυθμικό section δεν έχει κάτι το τόσο συνταρακτικό να επιδείξει, αλλά είναι επαρκές για τις όχι πολλών απαιτήσεων συνθέσεις.

Αρκετά καλό το speed-άκι “Smoke On The Mountain” στο οποίο συμμετέχει ο πρώην Yngwie Malmsteen Mark Boals και ακολουθεί το αφηγηματικό intro “Ignition”(που εξιστορεί την πορεία της μπάντας), όπως και το Accept-ικό, με εκτυφλωτικό solo, “Queen Of The Hill”, καλούτσικα τα “Got A Rock & Roll Fever” και “Tease My Love” στα οποία συμμετέχει ο επίσης πρώην Yngwie Malmsteen Goran Endman και το επιλογικό instrumental “Close To The End”.

Αν υπάρχει κοινό που να συγκινείται με νεοκλασικό, Rainbow-ίζον hard rock, το “Smoke On The Mountain” είναι ένα καλό album. Απέχει από την πρωτοτυπία αλλά αν είσαι fan του συγκεκριμένου είδους, δεν θα απογοητευθείς. Ο γράφοντας έχει κουνήσει το μαντήλι στις μουσικές αυτές εδώ και χρόνια, αλλά επειδή ο καθένας αξίζει τις ακροάσεις του, ο Michael Schinkel και η παρέα του ίσως να βρουν το κατάλληλο ακροατήριο. Ένα σύνηθες μεν, ευχάριστο δε album. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.

www.facebook.com/MichaelSchinkelsEternalFlame

www.eternal-flame.de

524

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.