50- Bitter Peace

Πριν περίπου 15 ημέρες γίναμε για πολλοστή φορά μάρτυρες τραγελαφικών γεγονότων, τα οποία δεν ήθελα να σχολιάσω εκείνη τη στιγμή, διότι οι χαρακτηρισμοί που θα ανέβαιναν στο site θα ήταν αρκετά βαριοί. Προτίμησα να ασχοληθώ με την “πειρατεία” και να γράψω με μεγαλύτερη ηρεμία (σχετική έννοια) για τα όσα διαδραματίσθηκαν στις 15 του μήνα.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

{youtube}RzXdyPqRVqk|152|160|1{/youtube}

Slayer:
“Bitter Peace”

Όταν χιλιάδες κόσμος δια­δη­λώ­νει ειρηνικά και ο κόμπος για την κυβέρνηση έχει φτάσει στο χτέ­νι, ο μόνος τρόπος να προλάβουν το μεγάλο κακό είναι ο ύπουλος κα­τευ­να­σμός και η έμμεση πυ­ρο­δό­τη­ση του πλήθους, φυ­τεύο­ντας ένα μάτσο αλήτες ανά­με­σα σε φοιτητές, συ­ντα­ξιού­χους και οικογενειάρχες προκειμένου να ξεκινήσουν “μπά­χα­λα”. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή: κου­κου­λο­φό­ροι κάνουν περατζάδα α­νε­νό­χλη­τοι πετώντας πέτρες, τα ΜΑΤ ρίχνουν χημικά και δακρυγόνα προς όλες τις κα­τευ­θύν­σεις, η δια­δή­λω­ση α­μαυ­ρώ­νε­ται και χα­ρα­κτη­ρί­ζε­ται αρ­νη­τι­κά από την πλειο­ψη­φία των μέσων μαζικής ε­νη­μέ­ρω­σης και τέλος γίνονται καμιά δεκαριά προσαγωγές ανθρώπων που απλώς έτυχε και βρίσκονταν λίγα μέ­τρα από κάποιον αστυνομικό.

Εκείνη την Τετάρτη είδα ένα παλικάρι, άνευ κουκούλας, τσάντας ή ο­ποιου­δή­πο­τε όπλου να ξυλοκοπείται από ματατζήδες. Παράλληλα, λίγα μέτρα πιο πέρα μια χούφτα απροσάρμοστοι έσπαγαν πεζοδρόμια με ένα σφυρί για να έχουν πολεμοφόδια… Οι σκληροτράχηλες εκπαιδευμένες δυνάμεις καταστολής δεν έδιναν όμως σημασία και η αλήθεια είναι πως άπαξ και η στολή τους συμπεριλάμβανε και μερικά πούπουλα, θα ταίριαζε περισσότερο με το όλο σκηνικό. Αμόρφωτοι με σφυριά και καδρόνια την έπεφταν όπου έβρισκαν, αλλά οι κρανοφόροι με τις ασπίδες πρόσεχαν μη σπάσουν κάποιο αυγό…

rocka50Το ότι συμπεριφέρονταν σαν κότες τα ΜΑΤ όμως δεν είναι τυχαίο… Δε γίνεται να χτυ­πή­σουν τους ίδιους τους, τους φίλους! Πόσες φορές ά­ρα­γε έχουν διαρρεύσει στο internet φωτογραφίες με “γνω­στούς α­γνώ­στους” να βρί­σκο­νται πα­ρέα με την α­στυ­νο­μία; Πάρα πολλές, αλλά μερικοί ακόμη βρίσκονται στη μαγευτική ου­το­πία τους. Δεν είναι όλοι α­σφα­λί­τες φυσικά. Αρ­κε­τοί είναι απλώς ηλίθιοι και πρόβατα τα οποία ακολουθούν εντολές, μην έχοντας γνώση για ποιόν δουλεύουν τελικά.

Και δεν είναι τίποτα χαζοί οι ασφαλίτες! Ξέρουν ποιους προ­σεγ­γί­ζουν για να κάνουν τον πρέποντα σαματά: ανόητα κωλόπαιδα που θέλουν να εναποθέσουν κάπου τα ψυχολογικά τραύματά τους και συνάμα το παίζουν και αντιεξουσιαστές. Κάτι σαν τους ματατζήδες δηλαδή, μόνο που οι άλλοι δεν πληρώνονται!

Πόσο χάρηκα όταν είδα απλούς, καθημερινούς ανθρώπους να διώχνουν αυτά τα κατακάθια με τις κουκούλες, δε λέγεται. Κρίμα όμως που δε μπόρεσαν να τους απωθήσουν όλους, ή έστω να τους πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα… Διότι το να χτυπάς με καδρόνια απλούς διαδηλωτές, σημαίνει πως πέρα από την έλλειψη παιδείας, υπάρχει και έντονο το αίσθημα του “καρ­πα­ζο­εισ­πρά­κτο­ρα”. Κάπου μέσα τους, όλοι αυτοί οι δήθεν ταραξίες, ψάχνουν αφορμή για να φάνε λίγο ξύλο, μήπως και νιώσουν ζωντανοί, γιατί κακά τα ψέματα, με τόσο χαμηλό iq είναι δύσκολο να καταλαβαίνεις το τι γίνεται γύρω σου…

rocka50

Ευτυχώς αυτά τα τσογλάνια δεν κατάφεραν να χαλάσουν τη δια­δή­λω­ση και ο κόσμος, πε­ρισ­σό­τε­ρο από ποτέ, γελάει με την ύπαρξή τους. Και δεν πάει η αστυνομία να βγάλει 1000 α­να­κοι­νώ­σεις… Οι ίδιοι είχαν προ­σπα­θή­σει να δι­καιολο­γή­σουν τη “ζαρντινιέρα”, τα σπασμένα του Δεκέμβρη και το φόνο του Αλέξη. Ίσως να βρίσκονται ακόμη “έξυπνοι” στις τάξεις της αστυνομίας που νομίζουν πως ο λαός τρώει ακόμη κουτόχορτο, αλλά δυστυχώς για αυτούς, γίνονται ρεζίλι από μόνοι τους και πλέον έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα! Ακόμη και τα κανάλια της μόνιμης παραπληροφόρησης μετρούν τα λόγια τους πια!

Γνώμη μου είναι, πως την επόμενη φορά που συμβεί κάτι παρεμφερές, ένας μεγάλος όγκος από διαδηλωτές πρέπει να  περικυκλώσει αυτούς τους γελοίους προβοκάτορες και να τους στείλουν από εκεί που ήρθαν. Ίσως έτσι βάλουν μυαλό μερικοί και δουν πως υπάρχει απλός κόσμος (και όχι κατευθυνόμενος) που δεν αστειεύεται

Δημοσιεύθηκε στις 27/06/11

ΥΓ τελικά δεν κρατήθηκα και μερικοί χαρακτηρισμοί (σίγουρα πιο ήπιοι από αυτούς που είχα αρχικά στο μυαλό μου) βρήκαν το δρόμο τους στο κείμενο… Ας είναι… Ούτως ή άλλως, η αλήθεια πάντα πονάει!

ΥΓ2 αρνούμαι να πιστέψω πως θα εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο, παρόλες τις συλλήψεις… οι μισοί από αυτούς θα τη γλιτώσουν πολύ φθηνά και μονάχα λίγοι άσημοι θα πάρουν την ευθύνη… για να δούμε βέβαια και στην πράξη, αλλά προς το παρόν εγώ κρατάω μικροσκοπικό καλάθι!

rocka50

211

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.