OLD SERPENT: “Time Intact” EP

Τρέφω μεγάλο σεβασμό στα συγκροτήματα που δεν βιάζονται να βομβαρδίσουν τα social media με ανούσιες δημοσιεύσεις, ή ακόμα ακόμα να τυπώσουν merchandise χωρίς καν να έχουν μια κυκλοφορία, έστω σε demo μορφή.

Μια τέτοια περίπτωση φαίνεται να είναι οι Aθηναίοι Old Serpent, οι οποίοι αν και είναι “εν ζωή” από το 2015, η σελίδα τους στο FB δεν περιέχει παρά μόνο τα άκρως απαραίτητα. Έφτασε η ώρα λοιπόν, μετά από συναυλιακές δοκιμές των κομματιών τους (είχαν παίξει και στο tribute στον “Πολωνό”), να μας παρουσιάσουν το παρθενικό τους EP (αναφέρεται και η λέξη demo στο δελτίο τύπου), με τίτλο “Time-intact” και εξώφυλλο που παραπέμπει σε υποχθόνιο παραδοσιακό heavy metal, το οποίο έχει ορισμένες doom αναφορές.

Δεν είναι η ειδικότητα μου ο 80s heavy metal ήχος, αλλά ένιωσα την παρουσία των Omen στην μουσική των Old Serpent, αλλά και το σκοτάδι των Witchcraft στην ατμόσφαιρα. Η παραγωγή ακούγεται σαν να προσπαθεί να αναβιώσει την παραπάνω δεκαετία, χωρίς όμως υπερβολές “βρωμιάς”, και κατά τη γνώμη μου σε αυτό τα καταφέρνει καλά. Στα σχεδόν 18 λεπτά της διάρκειας του “Time-intact”, πέρασα όμορφα και ικανοποιήθηκα από τις μελωδίες και την αυτοσυγκράτηση των κιθαριστικών solos, αλλά θεωρώ πως τα φωνητικά πρέπει να δουλευτούν περισσότερο, ειδικά στο θέμα της προφοράς.

Δεν ξέρω αν βιάστηκαν να έχουν κάτι χειροπιαστό που θα επιβεβαιώνει την ύπαρξη τους, αλλά αν και δεν είναι άσχημο το αποτέλεσμα, πιστεύω πως θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο. Και αυτό θα ζητήσω να μας το υποσχεθούν για τη συνέχεια. Έχουν μέλλον αν μη τι άλλο, αφού καταφέρνουν να κερδίσουν ένα ζευγάρι αυτιών που δεν ανήκουν σε κάποιον θιασώτη των τζην μπουφάν με ραφτά.

Δικοί σας! 

558

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.