THE BLISS: “Gabbatha”

Ποτέ δε συμπάθησα ιδιαίτερα οτιδήποτε έχει σχέση με τη ψυχεδέλεια. Δε μ’ αρέσει να βυθίζομαι στον ίλιγγο της! Άποψη, σωστά; Άσε που στις περισσότερες περιπτώσεις σε κάνει να βαριέσαι αφόρητα, έχοντας φυσικά τα αντίθετα αποτελέσματα, από εκείνα που θέλει το εκάστοτε συγκρότημα!

Όμως.. χωρίς να περιαυτολογώ και να λέω μεγάλες κουβέντες, οι πειραιώτες The Bliss, κάνουν τη διαφορά, παίζοντας αυτό που πρέπει με περίσσια μαεστρία! Βεβαίως κι έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους, αφού το “Gabbatha” είναι το παρθενικό τους άλμπουμ, μα είναι από τις σπάνιες ίσως περιπτώσεις, που ενώ οι δημιουργίες τους φτάνουν ακόμη και τα 12 λεπτά, μπορούν και σου κρατούν το ενδιαφέρον ως ένα σημείο!

Και αυτό μάλλον συμβαίνει διότι, τα κομμάτια είναι αρκετά progressive και πάρα πολύ καλά δουλεμένα, δείχνοντας πόσο καλοί μουσικοί είναι τα παιδιά, αφού μπορούν να παίζουν με άνεση το λαβυρινθώδες αυτό υλικό, το οποίο απαριθμεί δέκα κομμάτια, εκ τον οποίον τα τρία όπως είπαμε, ξεπερνούν τα 10 λεπτά και τα υπόλοιπα φλερτάρουν με το χρόνο αυτό!

Οι Βαγγέλης Κουραστής (φωνή-κιθάρα), Χρήστος Ζερβός (μπάσο), και ο Στέφανος Στεφανίδης (drums), είναι οι The Bliss και είναι οι υπεύθυνοι για την ευδαιμονία που θα νιώσετε ακούγοντας το Gabbatha”, όποτε και εσείς με τη σειρά σας δώστε τους μια ευκαιρία, ακούγοντας ένα δίσκο τεχνικά άρτιο και αρκετά “μπροστά” για τα εγχώρια δεδομένα!


462