HYPNOTIC NAUSEA

Με αφετηρία το Αγρίνιο και χώρο δράσης την Αθήνα, το τριμελές group των Hypnotic Nausea (George B./guitars,vocals, George P./bass,synths, Nikos B./drums, samples)  έχει καταφέρει να προκαλέσει αίσθηση από την πρώτη κυκλοφορία του σε θιασώτες του συγκεκριμένου ήχου, εντός και εκτός συνόρων. Με αφορμή την επικείμενη εμφάνισή τους στο “7th Rock Music Fest.”, το Σάββατο 29 Απριλίου στο Stage Club της Λάρισας, επιχειρούμε να γνωρίσουμε περισσότερα γι’  αυτούς. 

Αρχικά, αυτοσυστηθείτε, περιγράφοντας σύντομα πως κατέληξε το γκρουπ στη μορφή που έχετε σήμερα.
Καλησπέρα και σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία! Η μπάντα ξεκίνησε περίπου τον Σεπτέμβρη του 2013 στο Αγρίνιο από μια ομάδα ανθρώπων με διαφορετικά μουσικά ακούσματα αλλά με ιδιαίτερα κοινή αισθητική. Μας ενθουσίαζε πολύ η ιδέα της αφήγησης ιστοριών μέσω των album μας αλλά και της αντίστοιχης παρουσίασής τους στις ζωντανές μας εμφανίσεις με προβολές video art. Λίγο καιρό πριν την κυκλοφορία του πρώτου μας album η Αθήνα έγινε η βάση μας. Μετά από αρκετές συναυλίες για την προώθηση του Hypnosis έχουμε μπει πλέον στην διαδικασία παραγωγής και ηχογράφησης του δεύτερου concept album μας.

Πώς θα περιγράφατε σε κάποιον που δεν σας γνωρίζει τη μουσική σας;
Πάντα νιώθαμε άβολα με τέτοιες περιγραφές μιας και δεν πιστεύουμε ότι υπηρετούμε ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος ούτε ως μουσικοί αλλά και ως ακροατές. Από την άλλη δεν θέλουμε και να περιοριστούμε σε ένα είδος και ήχο. Το ιδανικό για εμάς είναι να κάνουμε κάθε φορά και έναν διαφορετικό album μουσικά, με νέους τρόπους οπτικοποίησης των ιστοριών που διηγούμαστε. Ξέρουμε πως είναι πιο χρονοβόρο αλλά θα του προτείναμε να ακούσει την μουσική μας και να μας πει αυτός μια περιγραφή για να μπορούμε κι εμείς να απαντάμε.

Ποιες είναι οι βασικές μουσικές επιδράσεις σας που πιθανά περνούν, ακόμα και υποσυνείδητα, στη μουσική που γράφετε;
Προσπαθούμε ως ακροατές να είμαστε όσο πιο ανοιχτοί γίνεται σε διαφορετικά ακούσματα. Αγαπάμε πολλές μπάντες και καλλιτέχνες από το classic rock, από την ηλεκτρονική μουσική και έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στην κινηματογραφική μουσική.

Ποιοι άλλοι δημιουργοί ή μορφές τέχνης εκτός μουσικής σας έχουν επηρεάσει και υπάρχουν με κάποιο τρόπο στα δικά σας τραγούδια;
Οι εικαστικές τέχνες και ο κινηματογράφος σίγουρα. Είναι δύο τέχνες που μας βοηθούν να λειτουργήσουμε αφηγηματικά. Για παράδειγμα στο νέο album μας διαλέξαμε να πούμε την ιστορία του όχι μόνο με προβολή video art όπως στο Hypnosis αλλά και μέσω comic book. Επιπλέον βασική φιλοσοφική επιρροή υπήρξαν τα βιβλία του Ισίδωρου Λαντροβερίπαλου γύρω από ζητήματα οργανωμένης θρησκείας και ενδοσκοπικής ακριτομυθίας.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχετε αντιμετωπίσει ως τώρα;
Δεν πιστεύουμε πως έχουμε αντιμετωπίσει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία πέρα από αυτές που βιώνει η οποιαδήποτε μπάντα της ελληνικής σκηνής. 

Ποιο ήταν το γενικό feedback μετά την κυκλοφορία του “Hypnosis”;
Πάρα πολύ θετικό. Πέρα από τις κριτικές, το πολύ ευχάριστο ήταν και οι ζωντανές εμφανίσεις που προέκυψαν. Ήταν μεγάλη μας χαρά και τιμή να μοιραστούμε την σκηνή με μπάντες που εκτιμούμε.

Πόσο σας έχει βοηθήσει η παρουσία συγκεκριμένων καναλιών στο youtube που προωθούν δίσκους του ευρύτερου χώρου (post, stoner, psychedelic, doom) σε ολόκληρο τον πλανήτη;
Αρκετά. Είναι ένας τρόπος προώθησης ιδιαίτερα όταν δεν ανήκεις σε κάποια εταιρία.

Ποιες είναι ως τώρα οι πιο σημαντικές εμπειρίες σας από τις ζωντανές σας εμφανίσεις;
Κάθε συναυλία έχει το δικό της χαρακτήρα και είναι μια ξεχωριστή γιορτή. Θεωρούμε σημαντικές εμπειρίες τις γνωριμίες που έχουμε κάνει με μπάντες και μουσικούς που έχουμε μοιραστεί την σκηνή, την παρουσίαση του πρώτου μας album, την συμμετοχή μας σε φεστιβάλ σε πανέμορφα μέρη…

Ποια είναι η επόμενη κίνηση; Μπορείτε να δώσετε στοιχεία για την κατεύθυνση της νέας μουσικής που θα διαδεχτεί το πρώτο άλμπουμ, και σε ποιο στάδιο βρίσκεστε;
Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, μας βρίσκετε στην διαδικασία ηχογράφησης του δεύτερου album. Έχουμε τελειώσει με τα τύμπανα, το μπάσο και τις κιθάρες και μένουν τα πλήκτρα, φωνές και το sampling. Παράλληλα δουλεύουμε το comic και τα videos για την ζωντανή παρουσίαση του. Μουσικά υπάρχει πιο έντονο το σαουντρακικό στοιχείο σε αυτό το album.

Τέλος, τί να περιμένουν όσοι σας δουν ζωντανά στην επικείμενη συναυλία σας, στις 29 Απριλίου, στο φεστιβάλ στη Λάρισα;
Μια πολύ δυναμική εμφάνιση μιας και το Stage είναι ένα από τα αγαπημένα μας venues. Το set μας θα έχει κομμάτια από το Hypnosis αλλά και καινούριο υλικό.  Μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους που είμαστε μέρος του 7ου Rock Music Fest!… Σας ευχαριστούμε για την όμορφη κουβέντα!

337

Avatar photo
About Γιώργος Γεωργίου 540 Articles
Συνηθίζουν να λένε, «δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι»… Αν μπορούσε λοιπόν να ιδρύσει το δικό του “Cabaret Voltaire”, στους τοίχους του θα είχε κορνίζες με φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα και πίνακες των David Bomberg και Edward Hopper. Πάνω στο πατάρι θα είχε τις δύσκολες περιπτώσεις, αυτούς που αν τελικά μάλωναν μεταξύ τους, θα έπρεπε να γίνει σε απομόνωση. Σε ειδικό “triryche design” τραπεζάκι ο Tate με τον De Garmo, και ακριβώς απέναντι σε ευρύχωρο καναπέ ο Fish με τον Steve Hogarth. Μοναχικό τραπέζι με κηροπήγιο και θέα από μικρό παράθυρο στην ομίχλη της πίσω αυλής ο Simon Jones. Φθαρμένο ημίψηλο σκαμπό και μίνι μπαρ δίπλα του για τον Nick Cave. Σκαλιστή πολυθρόνα για τον Ronnie James Dio, και κάθισμα VIP από το Villa Park για τον μουστάκια άρχοντα των ριφ. Φουτουριστικό κουπέ για τρεις σεβάσμιους κυρίους από τον Καναδά, μην τον ρωτήσεις ποιους. Κάτω σε περίοπτη θέση στο μπαρ, τον μορφονιό Joakim Larsson, για να τραβά τις ωραίες γυναίκες, και δίπλα του τον Jim Matheos να τον συμμαζεύει με την ψυχραιμία του όταν χρειάζεται. Σε ένα μικρό τραπέζι στην πιο σκοτεινή γωνιά, η περίεργη παρέα του David Sylvian, του Neil Hannon και του Paddy McAloon. Όταν κάθονται στο μπαρ και οι νεότεροι Einar Solberg, Daniel Tompkins και Daniel Estrin, η χημεία είναι πια ιδανική. Καθόλου άσχημα κι απόψε…