2 HEADED DOGS: “Harraga”

ALBUM

Είδος: Garage Rock / Rock ‘n’ Roll
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 28 Φεβρουαρίου 2024

Τρία χρόνια μετά το πολύ καλό “The Engine Is On” και ως ντουέτο πλέον αν κατάλαβα καλά (με τον Γιώργο να έχει αναλάβει τα πάντα εκτός από τα drums του Σπύρου), ο Δικέφαλος Σκύλος από την Πρέβεζα επανέρχεται με νέα κυκλοφορία που τους βρίσκει ακόμη πιο “αλήτες” και βρώμικους.

Το σχήμα στο “Harraga” δεν έχει παραλλάξει τη μουσική που παίζει. Παραμένει στο αλλοτινών καιρών garage rock ‘n’ roll όπως αυτό μεταφέρθηκε στον αιώνα μας και από σύγχρονες μπάντες όπως οι The Hellacopters και οι D.A.D., σκληραίνοντας σε επίπεδα όπως αυτά των Danko Jones. Φυσικά όλες οι επιρροές συνεχίζουν να βρίσκονται κάτω από τις φτερούγες της τεχνοτροπίας των Motorhead και του αγαπημένου ναρκομανή (καλά, έστω, πρώην) Iggy Pop. Ενθουσιώδης, γρήγορη μουσική που στοχεύει στην ψυχαγωγία του ακροατή με άμεσα μικρά κομμάτια που δεν χρειάζονται αναλύσεις για να αφομοιωθούν από τους ακροατές.

Μεγάλο ατού του album είναι τα εξαιρετικά μεταλλικά solos τα οποία δίνουν ένα punk-Maidenικό, του debut, άρωμα που “νοστιμίζει” πολύ τις συνθέσεις (όπως στο γαμάτο “Mirror Mirror” με το φοβερό τελείωμά του). Δομικώς, είτε στα ακόρντα είτε στους ρυθμούς, επικρατεί κλασική ροκενρολίτιδα. Καλή και η φωνή του Γιώργου που ακούγεται επαρκώς “τσογλαναρέος” και δυναμικός. Η παραγωγή είναι αυτή ακριβώς που πρέπει για το είδος, ακούγεται μεν παλιατζούρικη αλλά είναι ολοκάθαρη και με live αίσθηση.

Τα κομμάτια γενικώς κινούνται σε καλό επίπεδο για το είδος που διαπραγματεύονται και μου άρεσαν πολύ τα εξαιρετικά “Robin Hood”, το θαυμάσιο ομότιτλο track “Harraga” (σίγουρο hitάκι), “Blue Playground” και “12 Hours a Day” που ανήκουν στην πλευρά της παρέας του Nicke Andersson και πολύ καλά τα Lemmyικά “Battle of Sana’a”, “Lela” και “No Nationality”.

Τελικώς: πολύ καλό βήμα για τους 2 Headed Dogs. Καλές συνθέσεις, κεφάτες και ζωηρές, υψηλή τραγουδοποιΐα και γενικά εγγυημένος χαβαλές για τους Djs που θα εντάξουν κομμάτια από το “Harraga” στις playlists τους. Άνετη ροή για τον ανάλογο ακροατή που θα ευχαριστηθεί 35 περίπου λεπτά “ανεμελιάς”. Απολύτως προτεινόμενο σε “μπίχλες”.

Facebook: https://www.facebook.com/2headeddogs

384

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.