NECRODEATH: “The Age of Dead Christ”

Κάποιοι ενδεχομένως να ξέρετε τους Ιταλούς Necrodeath, μια μπάντα που εδώ και 30 χρόνια ακροβατεί μεταξύ cult ποιότητας και μετριότητας, αλλά και όσοι τους ακούτε πρώτη φορά με τέτοιο όνομα και τίτλο άλμπουμ προφανώς αντιληφθήκατε ήδη πως δεν παίζουν blackgaze.

Ευτυχώς η νέα δουλειά τους είναι ψιλό-σταθερή, χωρίς τα ατυχή μεγαλεπήβολα concept πειράματα που κάνουν κατά καιρούς, και το κουαρτέτο αρκείται σε κλασσικό thrash/death/black του σκότους με μπόλικη Slayer-ια αφενός και την γνωστή Voivod-ίλα που συμπαθούν οι μαυροθρασάδες από την άλλη, μια στάλα πρώιμων Sepultura και μια πρέζα Tormentor (pun intended) για την γαρνιτούρα. Καλός συνδυασμός, πετυχημένος, που αφήνει όμως ως συνήθως μια αίσθηση ότι δεν εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες τους.

Καλοπαιγμένο και χιλιοπαιγμένο, σίγουρα καλής ποιότητας και θα αφήσει τους σκοτεινούς headbangers ικανοποιημένους, αλλά μην περιμένετε και τους νέους (παλιότερους βασικά) Aura Noir.    

496

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.