COCKBLOCKERS: “Cockblockers”

Τι όνομα, μάι Λορντ απ δέαρ! Τέσσερα τυπάκια από την Καλαμάτα με το όνομα Cockblockers κυκλοφόρησαν πριν λίγες ημέρες το ομώνυμο debut τους, κινούμενοι σε έναν χώρο κάθε άλλο παρά άγνωστο στη χώρα μας.

Η μουσική των Cockblockers είναι πλήρως χωμένη στο Sabbath-ικό heavy metal (καλά, πες το και stoner, δεν είναι και κανένα έγκλημα αυτό εκτός από τους δηλωμένους haters αυτής της τάσης), κατά βάση αμερικανικής νοοτροπίας (Down, Corrosion Of Conformity, Black Label Society), μουσική που προορίζεται κυρίως για να καλύψει τις ψυχαγωγικές ανάγκες του ακροατή, με εστιακό σημείο μάλλον το λαρύγγι του.

Οι δυο κιθαρίστες, Τάκης και Leo, έχουν μια ιδιαίτερη αίσθηση εκτελεστικά, με “λαμπάτη” riffολογία η οποία εμπεριέχει μια ενδιαφέρουσα “σπαστικότητα” που προσδίδει περίσσεια groovα στο όλο άκουσμα. Από ρυθμικής πλευράς, η απόδοση του drummer Λευτέρη είναι highlight από μόνη της και ο δε Πάνος είναι ένας αξιόλογος performer – δεν αντιλήφθηκα αδυναμίες στην ερμηνεία των κομματιών. Διαθέτει καλή “αρσενική” χροιά, η προφορά του είναι επίσης αψεγάδιαστη και είναι επαρκέστατος πίσω από το μικρόφωνο. Ο ήχος είναι βαρύς και γενικά η βρώμικη και μουσάτη ηχητική περιβολή που πέτυχαν οι John Slacker /  Steve Lado είναι αρκετά καλή για το αντικείμενο που διαπραγματεύεται το συγκρότημα, αν και πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης σ’ αυτό το τεχνικό ζήτημα.

Πάρα πολύ καλό το “Deadweight” που μου έφερε στο νου τους Spiritual Beggars, το groovy ομότιτλο track, το ψυχεδελίζον “Absinthe” που αντικατοπτρίζει πλήρως τον τίτλο του, το Panterοειδές “Enemies” που έχει καταφανέστατο “hit” αέρα, το εξαιρετικό “έχει η Νέα Ορλεάνη Καλαμάτα;” “Sour” και το πλήρως εμβαπτισμένο στην κληρονομιά του Tony Iommi επιλογικό track “For The Loss”, ένα κομμάτι που υποθέτω είναι το καλλιτεχνικό “αντίο” προς τον Άγγελο Φασουλή, φίλο της μπάντας στον οποίον είναι αφιερωμένο αυτό το album.

Ως δισκογραφική εκκίνηση -η μπάντα δεν είναι και τόσο νεότευκτη, έχουν δώσει ήδη αρκετά live συνοδεύοντας ονόματα όπως τους Planet of Zeus, 1000mods, Tardive Dyskinesia και Mahakala- το “Cockblockers” χαρακτηρίζεται ιδανικό ξεκίνημα. Δέκα κεφάτα κομμάτια παλιακού heavy metal μεν, σύγχρονης νοοτροπίας δε, εκτελεσμένα με νεανική ζωηράδα. Kafasi music τύποις και ουσία που δε θα απογοητεύσει τους θαμώνες του genre (στο οποίο η χώρα μας μάλλον έχει πάρει τα σκήπτρα παγκοσμίως, είτε ποσοτικώς είτε ποιοτικώς), αν και σίγουρα θα βρει οπαδούς από άλλα είδη, αφού το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται είναι ευρύτατο. Θετικότατοι και πλέον υπό παρακολούθηση.

https://cockblockers.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/cockblockers/

528

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.