MICHAEL SCHENKER FEST: “Resurrection”

Ένας από τους καλύτερους και πιο επιδραστικούς κιθαρίστες που πέρασαν ποτέ από το hard rock και το heavy metal, ο Michael Schenker, πάλαι ποτέ μέλος των Scorpions, των M.S.G. και των U.F.O., έχει επιστρέψει με ένα νέο σχήμα και ένα νέο album.

Το “Resurrection”, που κυκλοφορεί αυτές της μέρες από τη Nuclear Blast, είναι το debut ενός σχήματος στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι τραγουδιστές που πέρασαν από τους M.S.G. (Gary Barden, Graham Bonnet και Robin McAuley συν τον Doogie White) και το οποίο ξεκίνησε σαν ένα live project για κάποιες περιοδείες του κιθαρίστα σε Ιαπωνία και Ευρώπη. Οι περιοδείες πήγαν καλά και έτσι αποφασίστηκε το project να γίνει full band και να ηχογραφήσει νέο υλικό μαζί με κάποιους “ηχηρούς” quests.

Το νέο album του Schenker παρουσιάζει ένα ζωηρό σχήμα το οποίο επιδίδεται στο πατροπαράδοτο hard rock που γίνεται πιο “σκληρό” σε στιγμές. Χωρίς ίχνος κιθαριστικής επιδειξιoμανίας που ίσως θα περίμενε κανείς, αν και οι εκτελέσεις του Schenker δείχνουν ολοφάνερα το καλλιτεχνικό επίπεδό του. Δεινός σολίστας και απέριττος στα δομικά riff των κομματιών, ο Schenker είναι απλά ένα υποσύνολο μιας καλοκουρδισμένης μηχανής, εξυπηρετώντας πρώτα απ’ όλα τις συνθετικές απαιτήσεις (πως λέμε Yngwie Malmsteen; Το ακριβώς αντίθετο). Δίπλα του, μια ομάδα που ξέρει πολύ καλά τι να κάνει, όλοι τους πολύπειροι μουσικοί με μακροχρόνια καριέρα στα σανίδια και στα studios.

Αρκετά καλά κομμάτια στο album όπως το εξαιρετικό opening track “Heart And Soul” με τη συμμετοχή του Kirk Hammett, το καθαρά power και γρήγορο “Time Knows When It’s Time”, το ρυθμικό “Anchors Away”, το instrumental “Salvation” στο οποίο ο Schenker παιχνιδίζει πάνω στην κιθάρα του τεκμηριώνοντας για ακόμη μια φορά τον τίτλο του guitar hero και το “The Last Supper” με το Scorpions πνεύμα του.

Επίσης καλά κομμάτια με ποικίλους αισθητικούς προορισμούς το “Warrior”, τα mid-tempo, βαριά “Take Me to the Church”, “The Girl With the Stars in her Eyes” και “Living a Life Worth Living” με big sounded Europe αισθητική, τα καθαρά στα πρότυπα του U.F.O. hard rock “Night Moods” και “Everest” και το “Messing Around” που ανήκει στην εύθυμη boogie πλευρά, κεφάτο και ιδανικό για barόβιες συναθροίσεις.

Συνολικά το “Resurrection” είναι ένα αξιοπρεπέστατο album το οποίο περιέχει στοιχεία από όλη την περίλαμπρη καριέρα του ηγέτη αυτής της μπάντας. Άμεσο hard rock που θα σου φέρει στο νου πολλές οικείες ατμόσφαιρες, υλικό που δεν απαιτεί μεγάλη ανάλυση μιας και ο αυτοσκοπός του είναι μάλλον το κέφι και η ανεμελιά. 

Σίγουρα όχι κάτι το πρωτότυπο αλλά μια καλή επανάληψη σε λατρεμένα αρχέτυπα και φυσικά σεβασμός και συγκίνηση που κάποιοι ήρωες αυτής της μουσικής συνεχίζουν να δημιουργούν αποδεικνύοντας τον αμελητέο ρόλο μεγεθών όπως η ηλικία και η σωματική φθορά. Once a rocker, forever a rocker και αυτό επιδεικνύεται εμπράκτως. Τιμή τους και καμάρι τους.

www.michaelschenkerhimself.com
www.facebook.de/michaelschenkerrocks 

592

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.