THE GOOD THE BAD AND THE ZUGLY: “Misanthropical House”

Μπορεί σε κάποιους να μη γεμίζει το μάτι η Σκανδιναβία, αλλά έχει καλή και ενδιαφέρουσα hardcore και punk σκηνή.

Το παραπάνω σχόλιο επιβεβαιώνουν στη Νορβηγία οι Kvelertak με τον punk ήχο να αγκαλιάζει την metal μουσική και να ισοπεδώνει τα πάντα. Εκτός των προαναφερθέντων είναι πολύ δύσκολο κάποιοι άλλοι να γίνουν δημοφιλείς λόγω της χρήσης της νορβηγικής στους στίχους τους, αλλά όταν οι Νορβηγοί αποφασίζουν να τραγουδήσουν στα αγγλικά βγάζουν THE GOOD THE BAD AND THE ZUGLY.

Ένα συγκρότημα που συνδυάζει όμορφα το punk rock των πρώτων δίσκων των Turbonegro με το αμερικάνικο hardcore punk, δημιουργώντας ένα σύνολο που θα στεκόταν κοιτώντας στα μάτια τους Comeback Kid χωρίς να νιώθει μειονεκτικά.

Το “Misanthropical House” είναι η τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά των Νορβηγών και είναι μακράν από τα πιο όμορφα και δυνατά δείγματα hardcore έχω ακούσει τον τελευταίο χρόνο. Αν σας αρέσουν οι Refused και οι Comeback Kid, οι Misfits και οι Gorilla Biscuits, αν θα ήθελες τους Kvelertak λιγότερο metal, τότε πρέπει να κάνεις τη χάρη στον εαυτό σου και να ακούσεις αυτή εδώ την γροθιά στο μαχαίρι.

30 λεπτά αδίστακτων punk ρυθμών, με κιθάρες που σου γδέρνουν τα αυτιά και φωνές που όταν δεν είναι γδαρμένες, είτε φωνάζουν είτε είναι μελωδικές, συμπληρώνοντας όμορφα στα ρεφρέν τα τύμπανα και το μπάσο των Zugly.

Highlights: “Ripe for Grave”, “I Lied About being a Hardcore Man”, “H-Bomb”, “I need a place to drink”, “Sickness Unto Death”

746

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.