CANDLE: "The Keeper's Curse"

Έλα έλα, φρέσκο πράμα λέμε ξεπηδάει από την Σουηδία, λέγονται Candle και μας το προσφέρει η Fighter Records η οποία κυκλοφορεί και τον παρθενικό τους δίσκο “The Keeper’s Curse”.

Ένα χρόνο πριν ακριβώς κυκλοφόρησαν και το πρώτο demo τους αφήνοντας καλές εντυπώσεις με κομματάρες όπως το “Dancing Light’s”, “Betrayal”, “No Peasce For My Soul” και “Frozen With Fear” οι οποίες συμπεριλαμβάνονται και στο “The Keeper’s Curse”.

Ένα καταιγιστικό κράμα παραδοσιακού Heavy Metal με μικρές Doom ενέσεις και ένας θεατρικός λυρισμός είναι το ποιόν αυτής της κυκλοφορίας. Απεριόριστη ριφφολογία με γκρουβάτα σημεία, εναλλαγές ρυθμών και μελωδικές σολάρες από το κιθαριστικό ιδρυτικό δίδυμο Markus Janis και Christian Kanto πλαισιωμένο από το αδερφικό ντουέτο Juhani και Jorma Pihlajainen στο μπάσο και στα τύμπανα αντίστοιχα. Στο μικρόφωνο, σαν ένας άλλος King Diamond, o Erik Nordkvist δίνει τα ρέστα του με την καταπληκτική του ερμηνεία και συμπληρώνει το κερασάκι στην τούρτα σε αυτήν την πεντάδα.

Ωραίος δίσκος με ακατάπαυστη έμπνευση από τους Σουηδούς που σίγουρα φαίνεται ότι το μέλλον τους ανήκει!

496

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.