VODKA JUNIORS: “Warrior Anthems”

Το 17 είναι ο αγαπημένος  μου αριθμός. Ίσως γιατί θέλω να γυρίσω πίσω σε εκείνη την τρυφερή ηλικία, όταν η μεταλοκρατούμενη ψυχή μου άνοιξε τις πόρτες της στο punk rock.

Είναι όμως και 17 χρόνια αφότου οι αγαπημένοι Vodka Juniors κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ΕΡ “Drunk ‘n’ Loud”.

2018 σήμερα, και αφού έκαναν ένα ηχηρό μπαμ με το διπλό ακουστικό “Darkpoetry” (το έχω μοιράσει με τα χέρια μου δωρεάν σε συναυλία στο An Club), το οποίο πήρε μυθικές διαστάσεις με τα χρόνια, περάσαμε στο τριπλό “Club Riot” (2015), στου οποίου την παρουσίαση στο Piraeus Academy έγινε ο χαμός. Ευτυχώς δεν πέρασε τόσος καιρός, όσος μεσολάβησε μεταξύ των δυο προαναφερθέντων albums και οι VJ επιστρέφουν με το “Warrior Anthems”. 

H αλήτικη εφηβεία του 2001, με το επιθετικό punk rock, έχει καταλαγιάσει και έχει μπολιαστεί με τις εμπειρίες, σε διαδρομή σχεδόν δυο δεκαετιών, που έχουν βαρύνει την πλάτη της μπάντας. Οι VJ μπορεί να απώλεσαν ένα από τα παλιά τους ιστορικά μέλη, έχουν μεγαλώσει όμως σαν οικογένεια, φτιάχνοντας νέο χαρακτήρα. Έναν χαρακτήρα που έχει καταφέρει να κρατήσει αρκετούς από τους παλιούς φίλους της (γεράσαμε παρέα), αλλά έκανε και εκατοντάδες καινούργιους. 

Το “Warrior Anthems” μπορεί να μην είναι το album που θα σπάσει τα κόκαλα σου με την δυναμική του, αλλά φέρνει έναν alternative αέρα που συνεχίζει την πειστική μουσική πορεία των VJ. Ξεκινώντας με το “Fighting Giants” ακούς την μελωδία και ταχύτητα που έχεις συνηθίσει από το συγκρότημα, σε ένα κομμάτι που δικαιολογεί και την θέση του στο album, αλλά και τον τίτλο της νέας τους δουλειάς. 

Στο “Warrior Anthems” μπορείς να βρεις χαλαρά κομμάτια με ισχυρούς στίχους (“This Life”), Sublime αναφορές (“Soul Attack”), πιο φασαριόζικα τυπικά VJ κομμάτια (“No Rest”, “Beat of The Moment”), κάτι που θυμίζει dubstep στο φόντο του “Renegades of Punk”, άλλα που έχουν alternative rock ύφος (“Sweat It Out”) και ένα κομμάτι που θα γίνει σταθμός, το “Battle Of Athens”. To “Warrior Anthems” είναι ένα ενθουσιώδες punk rock album, με προσεγμένη παραγωγή, με εμφανή την προσωπική σφραγίδα του σχήματος και έχει ένα εξώφυλλο που ταιριάζει  πρώτον στη φρεσκάδα που βγάζουν στα τραγούδια τους οι Vj, δεύτερον στη νέα γενιά που τους στηρίζει και τρίτον στον τίτλο του.

Τρέχουν όποτε το κρίνουν σωστό, αλλά χωρίς να τρέχουν άνευ λόγου, στηρίζονται στη μελωδία, αφήνονται προς όλες τις κατευθύνσεις, χρησιμοποιώντας μέχρι και ηλεκτρονικά όργανα στη μουσική τους (άκου το “Lost Souls”) και συνεχίζουν να κρατάνε τα ηνία στην παραγωγή της μουσικής τους, χωρίς να προδίδουν ποτέ το DIY. Οι Vodka Juniors είναι και πάλι εδώ!

“We live to spread the truth, we are the raging youth…”

Y.Γ. Έχω inside information πως θα ακολουθήσει σε λίγους μήνες και έκδοση σε βινύλιο

1068

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.