WHITE HILLS & DER BLUTHARSCH: “Desire”

Οι space rockers White Hills και Der Blutharsch ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα MLP 5 κομματιών.

Λίγο περισσότερο από 20 λεπτά χωρίς σχεδόν καμία πληροφορία παρά μόνο η μουσική τους. Θα κυκλοφορήσει στις 23 Φεβρουαρίου, τότε που το “σκοτάδι από την Βιέννη, θα συναντήσει την νεοϋορκέζικη ψυχεδέλεια”.

Η δουλειά τους, ξεκινάει με το “Nom De Guerre”. Βαριά γραμμή μπάσων, προγραμματισμένα τύμπανα – λίγη κιθάρα. Μετά από ενάμισι λεπτό, μπαίνουν τα φωνητικά και λίγο μετά κάποια εξαιρετικά synths, όπου εκεί καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα άκρως ψυχεδελικό μίγμα.

Επόμενο κομμάτι, “Await The Moon” και αυτόματα κάτι εντελώς διαφορετικό από άποψη ήχου και παραγωγής. Γυναικεία φωνητικά από την τραγουδίστρια των Der Blutharcsh, διακριτή η φρεσκάδα στις κιθάρες και στα πραγματικά τύμπανα και φυσικά -μιας και μιλάμε για ψυχεδελικό space rock- κυριαρχούν και σε αυτό το σημείο τα synths.

Ομώνυμο κομμάτι του δίσκου το “Desire”. Πιο προσιτός ρυθμός που -ενδεχομένως- έγινε για να ταιριάζει με τα -εξίσου- προγραμματισμένα κρουστά. Το μπάσο που μπλέκεται με τα φωνητικά, θυμίζουν δεκαετία ’80, τότε που μεσουρανούσε το synth pop. Η πιο σωστή προσέγγιση λοιπόν, είναι πως έρχεσαι σε κατάσταση ευφορίας χωρίς να κάνεις το παραμικρό. Μόνο ακούς.

Και εκεί που είσαι ήδη σε αυτή την περίεργη κατάσταση, έρχεται το “SFG” όπου ξεκινάει ναι μεν με μια synth γραμμή αλλά όλο και χάνεται, όλο και ξεθωριάζει. Σκοπός αυτού, να σε προσαρμόσει πιο ομαλά στον ψυχεδελικό ήχο που κυριαρχεί. Θεωρητικά, δεν χρειαζόταν να γίνει αυτό μιας και έχεις ήδη προσαρμόσει τα αυτιά σου με την βοήθεια των τριών προηγούμενων τραγουδιών. Είναι ηλίου φαεινότερον!

Last but not least, το “Lover”. Space rock ήχος, φωνητικά από την τραγουδίστρια των Der Blutharcsh και ο ήχος των τυμπάνων που “σκάνε” σαν σφαλιάρα στο πρόσωπό σου! Σκοτεινή κιθάρα για περίπου 2 λεπτά, περίεργη αίσθηση των υπόλοιπων οργάνων και ένα συναίσθημα εμπιστοσύνης διότι σε κάνουν να πιστέψεις πως υπάρχει και κάτι άλλο πέρα από το συνηθισμένο.

Με λίγα λόγια, σου ανοίγουν μουσικούς ορίζοντες. Και αυτός είναι ο σκοπός, όταν αναφερόμαστε στη μουσική.

Είναι δύσκολο να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο υπάρχει. Είναι εντελώς αντίθετο με ό,τι έχω ακούσει φέτος. Αξίζει να το τσεκάρεις. Αξίζει, γενικά.

602