KING WITCH: “Under The Mountain”

Ρε πούστη μου, αλήθεια τώρα;

Πώς διαλέγουν ονόματα πλέον; Βάζουν σε μια κληρωτίδα 10 κλισέ λέξεις και συνδυάζουν δυο που προκύπτουν από τυχαία επιλογή; OMG δηλαδή! Γιατί να θες να σαμποτάρεις μια πολύ καλή μουσική προσπάθεια με ένα τόσο ανέμπνευστο όνομα; Το παραβλέπω πάλι (γνωστό το κόλλημα μου πια!) και θα συνεχίσω σαν να μην μου προκαλεί εντύπωση!

Οι King Witch δημιουργήθηκαν πριν 3 χρόνια περίπου στα σοκάκια του παλαιού Εδιμβούργου στη Σκωτία και γρήγορα γρήγορα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους ΕΡ “Shoulders of Giants” που τους έκανε γνωστούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, στέλνοντας τους να παίξουν σε διάφορα ευρωπαϊκά φεστιβάλ.

Η μουσική τους είναι μια μίξη Black Sabbath και Candlemass, με αιχμή του δόρατος τα μοναδικά φωνητικά της δεσποινίδος Laura Donnely, την οποία υπερβάλλοντας λίγο θα αποκαλέσω θηλυκό Messiah Marcolin. Εννέα τραγούδια σε σαρανταδύο λεπτά, κατά τα οποία καταφέρνουν και δραπετεύουν από τα στενά όρια του Doom, δημιουργώντας κάποιες progressive στιγμές με εξαιρετική γκρούβα και έξυπνες κιθάρες. Η παραγωγή, εκ χείρας του κιθαρίστα τους Jamie Gilchrist, είναι ογκώδης και αρκετή, δίνοντας το χώρο που χρειάζεται η εκπληκτική έκταση των φωνητικών της frontwoman της, η οποία σε αρπάζει από τη γενετήσια χώρα και σε σφίγγει από τα πρώτα δετερόλεπτα.

Αν αγαπάς το doom metal, οι King Witch είναι ένα από εκείνα τα πράγματα τα οποία αν χάσεις, θα οδηγηθείς στη λαιμητόμο για παραδειγματισμό… Γοητευμένος!

Αγαπημένα κομμάτια: “Beneath The Waves”,  “Under the Mountain”, “Hunger”

520

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.