HAMMERFALL: “Infected”

Ξεκινώντας την ακρόαση του νέου άλμπουμ των Hammerfall ομολογώ πως ήμουν κάπως προκατειλημμένος σχετικά με το τι θα άκουγα! Ομολογώ, πως ποτέ δεν ήμουν fan του συγκεκριμένου σχήματος. Η αλήθεια είναι όμως πως κατά την διάρκεια των ακροάσεων μου “έπιασα” τον εαυτό μου να πατάει το repeat στο cd player αρκετές φορές. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή και ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο βιογραφικό της μπάντας.

Οι Hammerfall ξεκινήσανε το 1993 και το 1997 κυκλοφορήσαν το ντεμπούτο τους με τίτλο “Glory to the Brave”.Ένα άλμπουμ το οποίο συνδύαζε “κοφτερά” μεταλλικά riff, παθιασμένα και δυνατά φωνητικά, δίκασες και το attitude των 80s! Όλα τα παραπάνω συνδυασμένα με κέφι και την πρόθεση των μελών του συγκροτήματος να παίξουν την μουσική που γουστάρουν χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες! Ακολούθησαν τα “LegacyofKings” το 1998, “Renegade το 2000 με παραγωγό τον Michael Wagener (Accept, Alice Cooper, Skid Row & Metallica), “Crimson Thunder” το 2002, “ChapterV: Unbent, Unbowed, Unbroken” το 2005, “Threshold το 2006 και το “No Sacrifice, No Victory το 2009 στα οποία δύο τελευταία μπορούν να ακουστούν και κάποια μοντέρνα power metal στοιχεία, χωρίς όμως να κάνουν το συγκρότημα να χάνει την ταυτότητα του.

Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο 2011 και στην κυκλοφορία του νέου πονήματος των Σουηδών με τίτλο Infected. Ένα πραγματικά πολύ καλό και ποιοτικό power metal άλμπουμ με δυνατές ερμηνείες, καταπληκτικά riffs και solos, σφιχτοδεμένες συνθέσεις και μια κρυστάλλινη παραγωγή. Ο συνδυασμός του 80’ς feeling με έναν πιο “φρέσκο” αέρα δένει τέλεια και μας προσφέρει μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες αυτού του είδους για φέτος! Το πωρωτικόBangYourHead, το ρυθμικό The Outlaw, το συναισθηματικό Send Me A Sign και το up-tempoLet’s Get It On αποτελούν μερικές από τις κορυφαίες συνθέσεις του άλμπουμ.

Κλείνοντας θα έλεγα πως το Infected αποτελεί, τουλάχιστον για εμένα, μια ευχάριστη έκπληξη για φέτος. Μία κυκλοφορία η οποία κάλλιστα θα καταλήξει ψηλά στην λίστα με τα φετινά τοπ άλμπουμ. Η συμβουλή που σας δίνω; GET INFECTED!!!

459