ASENBLUT: “Legenden” EP

Συμπαθητικό το τελευταίο προ διετίας “Berserker” (review) των γερμανών pagan / thrash / blacksters Asenblut το οποίο χωρίς να αποτελεί κάτι ξεχωριστό, ήταν μια καλή προσπάθεια στο χώρο της μελωδικής ακρότητας στον οποίο κινούνται.

Σε αναμονή της νέας τους full length δουλειάς, οι Asenblut θα κυκλοφορήσουν σε λίγο καιρό μέσω της AFM Records ένα EP πέντε κομματιών με τον τίτλο “Legenden”. Τα τέσσερα κομμάτια είναι νέες versions από tracks που ανήκουν στο debut της μπάντας “Aufbruch” συν μια διασκευή στο “God or Man” των Manowar το οποίο βρίσκεται στο album “Thunder in the Sky” του 2009.

Αυτό που ξεχωρίζει με την πρώτη ακρόαση είναι ο επανεπεξεργασμένος πλέον ήχος των κομματιών. Πολύ καλή δουλειά από τον Sebastian “Seeb” Levermann (Orden Ogan) ηχητικά, τα έτσι κι αλλιώς καλά κομμάτια που επελέχθησαν για το EP ακούγονται πιο δυναμικά, ενώ και το λαρύγγι του Tetzel ακούγεται πιο ώριμο και δυνατό.

Μουσικά δεν υπάρχει κάποια παρέκλιση από το original feeling, το μελωδικό death / thrash των Asenblut είναι ένα καλό μείγμα διακριτών επιρροών που ξεκινούν από τους Amon Amarth (για παράδειγμα το εξαιρετικό “Heldenbuerde” είναι φτιαγμένο κατ’ εικόναν και ομοίωσιν των σουηδών πολέμαρχων) και φτάνουν στους Dissection και τους Dark Tranquillity (το ομώνυμο track και το “Von Des Verraeters Untergang” φέρουν πολλά από τα σιδηροδρομικά στοιχεία έτερων των θεών του μελωδικού death metal). Επίσης πολύ καλή και η διασκευή στους Manowar η οποία μεταφέρθηκε με σεβασμό στα πρότυπα των Asenblut.

Πολύ καλές εκτελέσεις με τέλειο ολοκάθαρο ήχο, αποδεικνύουν το φερέλπιδον αυτής της γερμανικής πεντάδας και το “Legenden” το οποίο, αν και όχι απαραίτητο, προτείνεται ως ένα πολύ καλό δείγμα επικής και μελωδικής metal μουσικής, επαρκής συνοδεία για το ηδύποτο των ανάλογων φίλα προσκείμενων στην εκλέπτυσμένη βαρβαρότητα ακροατών. Ως τέτοιος και ο γράφων, εγκρίνει και αναμένει την επόμενη ολοκληρωμένη δουλειά των Asenblut. 

https://www.facebook.com/asenblutband
http://www.asenblut.de/

435

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.