VIOLENT EVE: “Eleven Reasons to Kill”

Μπορεί η Μαδρίτη να έχασε το champions league αλλά τα νέα της καμάρια Violent Eve κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους και μ’ αυτό οι παθιασμένοι Ισπανοί θα ξεθυμάνουν και θα ετοιμάσουν την εκδίκηση τους. Ένας φανταστικός melodic death δίσκος. Το “Eleven Reasons to Kill”.

Οι κιθάρες τους θυμίζουν αυτές των Omnium Gatherum και των Deadlock μαζί από τη μια, τους παλιούς (προ “The Last Fair Deal Gonne Down”) Katatonia από την άλλη και κατά κύριο λόγο είναι αρκετά heavy ώστε να τους παρομοιάσουμε με τους Slipknot. Η στιχουργία εννοείται πως έχει τα “κάτω” της καθ’ όλη τη διάρκεια του album – φαίνεται κι απ’ τον τίτλο – αλλά δεν πέφτεις και σε μαύρη κατάθλιψη. Επίσης είναι αυθεντικοί σ’ αυτό οπότε και δεν βαριέσαι. Οι Violent Eve επικεντρώνονται ξεκάθαρα στον άνθρωπο και ζωγραφίσουν με αφοπλιστικό τρόπο τη μουσική αντίληψη αυτού του όντος σήμερα.

Το “Eleven Reasons to Kill” περιέχει έντεκα κομμάτια που διαρκούν αρκετά λιγότερο από μια ώρα και περιέχουν ευχάριστα solos ανάμεσα στο κάθε ένα κομμάτι. Μερικά μάλιστα είναι από power μέχρι progressive. Μέχρι εκεί όμως γιατί οι Ισπανοί διέκριναν τη γραμμή του ορίου εύστοχα. Δύο με τρία κομμάτια περιέχουν πιασάρικα και “κλασσικά” κιθαριστικά μέρη φτιαγμένα για live headbanging και μόνο. Απ’ ότι φαίνεται και σ’ αυτό τον τομέα θα ικανοποιήσουν άκρως πολύ.

Μυστηριώδες και όχι εσωστρεφές το ντεμπούτο των Violent Eve που δείχνουν να είναι κάπως τελειομανείς και γιατί όχι άλλωστε. Μεγάλη αξία και τα καθαρά φωνητικά που επιβάλλεται να αυξηθούν στις επόμενες δουλειές τους. Τα καλά τα αναδεικνύεις, δεν τα κρύβεις. Για κανένα λόγο.

424