UNIVERSE 217: Live με τους Afformance και τους Atomic Love στο Κύτταρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Universe217 + Afformance ζωντανά στην Αθήνα
Opening act: Atomic Love
Στο KYTTARO Live Club / ΚΥΤΤΑΡΟ (Ηπείρου 48 & Αχαρνών)

Πέμπτη 15 Μαρτίου
Πόρτες: 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• 6€ (προπώληση)
• 8€ (ταμείο)
***Σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Δύο ποιοτικότατες μπάντες με προσωπικό ήχο και η καθεμία με την ξεχωριστή δική της (μεγαλύτερη ή μικρότερη) πορεία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα, συναντιούνται στη σκηνή του Κυττάρου στην Αθήνα.

Οι Universe 217 με ένα setlist αποτελούμενο από αρκετά καινούρια κομμάτια, που δεν έχουν εκτελεστεί ζωντανά ποτέ στο παρελθόν, σε ένα διάλειμμα από τη δημιουργία του διαδόχου του “Change” full length album, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Αθηναίους Afformance, που με την πρόσφατη ταυτόχρονη κυκλοφορία δυο albums, των “Pop Nihilism” και “Music for Imaginary Film #1”, μέσω της United We Fly, βρίσκονται στην πιο δημιουργική και καλλιτεχνικά οργασμική φάση της μέχρι στιγμής πορείας τους.

Σκοπό της συναυλιακής αυτής συνύπαρξής αποτελεί –όπως πάντα- η δημιουργία μοναδικών μουσικών στιγμών και τίποτα παραπάνω.

***
UNIVERSE217
Οι Universe217, ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής, επιστρέφουν στην Αθήνα για μία ζωντανή εμφάνιση στο Κύτταρο Live την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου.

Στα 12 χρόνια της μέχρι τώρα πορείας τους (τα οποία προσφάτως εορτάστηκαν με την κυκλοφορία του πρώτου τους live DVD/CD με τίτλο “Live”), οι experimental doomsters Universe217 έχουν εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον σημαντικά ελληνικά συγκροτήματα στο χώρο του σκληρού ήχου, διαμορφώνοντας ένα ξεκάθαρα προσωπικό ύφος και δείχνοντας πως διαθέτουν ανήσυχο πνεύμα, όντας ένα σχήμα που αρέσκεται στο να προκαλεί διαρκώς τον εαυτό του δημιουργικά.

Από το 2005, έχουν χαράξει μία διαρκώς ανοδική πορεία που χαρακτηρίζεται τόσο από τη σταθερή δισκογραφική τους παρουσία (με τέσσερα full-length albums και διάφορα EPs & split 7″ singles), όσο και από τις συχνές live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τον Μάρτιο του 2016, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το album “Change” (σε CD και LP από τη γνωστή στο παγκόσμιο metal underground, γερμανική εταιρεία Ván Records) το οποίο απέσπασε θετικότατες κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή Mουσικό Tύπο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουν, πέρα από τις καθιερωμένες live εμφανίσεις εντός Ελλάδας, και μία περιοδεία στην κεντρική Ευρώπη, μαζί με τους Καναδούς heavy / doom metallers Castle, καθώς και να εμφανιστούν σε δύο σημαντικά festivals: το Dark Bombastic Evening στη Ρουμανία (μαζί με ονόματα όπως οι Crippled Black Phoenix, Dødheimsgard, Batushka, In The Woods, Virus, Jess And The Ancient Ones κ.α.) και το ιστορικό Hammer of Doom fest στη Γερμανία (μαζί με τους Saint Vitus, Primordial, Samael, The Skull, Lord Vicar, Antimatter κ.α.).

Τα παραπάνω μοιάζουν φυσιολογικά, πλέον, για τους Universe217 που, πάνω απ’ όλα, είναι ένα live συγκρότημα. Πάνω στη σκηνή, ο αυθορμητισμός αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο και η μουσική τους αποκτά τις πραγματικές της διαστάσεις: γίνεται πιο έντονη, πιο heavy και πιο συναισθηματική ταυτόχρονα, ενώ τα τραγούδια τους όχι απλώς διαφοροποιούνται σε σχέση με τις studio εκτελέσεις τους αλλά σχεδόν μεταμορφώνονται, αναλόγως με τις διαθέσεις του συγκροτήματος. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά όσοι έχουν παρευρεθεί στις ζωντανές εμφανίσεις των Universe217, κι έρχεται τώρα να το επιβεβαιώσει, γι’ άλλη μία φορά, αυτή η νέα τους κυκλοφορία.

Έχοντας, λοιπόν, αποκομίσει περισσότερες εμπειρίες ως συγκρότημα και ως δημιουργική οντότητα, οι Universe217 ανεβαίνουν στη σκηνή του Κυττάρου Live την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, πραγματοποιώντας ένα μικρό διάλειμμα από τη δημιουργία του υλικού για την επερχόμενη πλήρη κυκλοφορία τους, και παραμένοντας –όπως πάντα- συνεπείς και πιστοί στο συναυλιακό κομμάτι, που άλλωστε αποτελεί και την πεμπτουσία της ύπαρξής τους.

***
AFFORMANCE
Πολλοι γνωρίζουν τους Afformance, από τα post rock πονήματα του παρελθόντος, κάτι που όμως είναι μόνο η μισή αλήθεια του μουσικού σύμπαντος της Αθηναικής κολεκτίβας, που από τη δημιουργία της το 2005, μέχρι και σήμερα δεν διστάζει να πειραματιστεί και να διευρύνει τα καλλιτεχνικά και τεχνικά όριά της, αγνοώντας τις φόρμες, μα μένοντας πάντα πιστή και συνεπής στη ποιοτική γραμμή που η ίδια χάραξε, παράγοντας και αναπαράγοντας σε στουντιακό και ζωντανό περιβάλλον, ήχους που διεγείρουν τη ψυχή της, από κινηματογραφικά ambient ηχοτόπια, μέχρι συναισθηματικά φορτισμένες, ηλεκτρισμένες εκρήξεις που επιβεβαιώνουν τις ροκ ρίζες αυτού του μοναδικού σχήματος.

Το 2017 βρίσκει τους Afformance στον απόηχο ενός τολμηρού δισκογραφικού project, της ταυτόχρονης κυκλοφορίας δύο albums, με δύο διαφορετικούς προσανατολισμούς αλλά και δύο διαφορετικές προσωπικότητες, σε μουσικό και θεματολογικό επίπεδο, μέσω της ανερχόμενης δισκογραφικής εταιρείας United We Fly.

Το “Pop Nihilism” είναι –όπως δηλώνει και το όνομά του- μία pop-υφής ωδή στο σκοτάδι και την εσωστρέφεια, που άλλωστε χαρακτήριζε πάντα τους Afformance στα μέχρι πρότινος δισκογραφήματά τους. Πολυπρόσωπο, πότε ερεβώδες και πότε γλυκόπιοτο, κουβαλάει μέσα του επιρροές και στοιχεία από post rock, indie, ambient, παλαιά και πιο σύγχρονη pop, αποτελώντας ότι πιο ώριμο έχει κυκλοφορήσει η μπάντα μέχρι στιγμής.

Το “Music For Imaginary Film #1” είναι επίσης ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Το ίδιο το σχήμα το περιγράφει ως εξής:
“Είναι η ιστορία ενός άντρα, ο οποίος προσπαθεί να δραπετεύσει από ένα μεγάλο δάσος στο οποίο είναι παγιδευμένος, και κατά την απόδρασή του από αυτό, λύνει αρκετά μυστήρια σχετικά με τον εαυτό του αλλά και τον ανεξερεύνητο κόσμο που τον περιέβαλε. Πρόκειται για την μεταφορική ιστορία ενός ατόμου το οποίο απομονωμένο στον μικρόκοσμό του, αδυνατεί να καταλάβει ή να σκεφτεί το τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή. Τα 8 τραγούδια που περιέχονται στο album, ξεδιπλώνουν ψυχικά και φυσικά στάδια από τα οποία περνάει ο χαρακτήρας, για να πραγματοποιήσει το πέρασμα από τη λήθη στην συνειδητοποίηση της ασθένειάς του.”

Αμφότερες οι κυκλοφορίες, όπως και παλιότερο υλικό θα παρουσιαστούν ζωντανά τη Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στο Κύτταρο Live, σε μία ακόμη αφορμή για τους Afformance να ξεδιπλώσουν όλη τους την κοσμοθεωρία πάνω στα ίδια τους τα δημιουργήματα, τα οποία μάλιστα πολλές φορές δεν φοβούνται να διασκευάσουν!

***
ATOMIC LOVE
Τη συναυλία θα ανοίξει το ανερχόμενο σχήμα των Atomic Love από την Αθήνα.

***
LINKS:
• Universe217: www.facebook.com/universe217
• Afformance: www.facebook.com/afformance
• Playfalse: www.playfalse.com | www.facebook.com/playfalseofficial
• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr
• KYTTARO Live Club / ΚΥΤΤΑΡΟ: www.facebook.com/kyttaro

***
EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
• 3P Lab: +306948182236 (Δημήτρης Κότσης) – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Κύτταρο Live: +30 210 8224134 – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

64