DESTRUCTION: “Thrash Anthems II”

Το είχαν επιχειρήσει αρχικά πριν καμιά δεκαριά χρόνια με το πρώτο μέρος της “Thrash Anthems” compilation.

Αυτή τη φορά, μέσω της κραταιής Nuclear Blast, οι γερμανοί Destruction επανέρχονται με το δεύτερο μέρος, συγκεντρώνοντας κομμάτια της 80’s περιόδου τους, συλλογή μουσική αλλά και οπτική μιας και η κυκλοφορία συνοδεύεται με πολύ αρχειακό υλικό.

Οι επανεκδόσεις ή οι best of-like συλλογές συνήθως δεν έχουν να προσφέρουν πολλά πράγματα σε κάποιον μυημένο ή φίλο της μπάντας. Και φυσικά το remastering και η επεξεργασία υπό σύγχρονη τεχνολογία, έχει τα ρίσκα της για οποιοδήποτε album κι αυτό γιατί κάποια album το χρειάζονται το “φρεσκαρισματάκι” τους και κάποια άλλα απλά δεν τα ακουμπάς.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το “Thrash Anthems II” δείχνει ότι άξιζε η απόπειρα, το υλικό από τα πιονιερικά για τη σκηνή “Infernal Overkill”, “Eternal Devastation” και “Release from Agony” ακούγεται ενθουσιώδες και υπό απολαυστικό ήχο πλέον, κομμάτια σαν τα “Confused Mind” (με εκπληκτικό solo), “Dissatisfied Existence”, “Black Death”, “United By Hatred” και “The Antichrist” τεκμηριώνουν το γιατί οι Destruction άνηκαν για πολύ καιρό στην elite του ευρωπαϊκού metal  και πόσο επιδραστικοί υπήρξαν για όλη την ακραία σκηνή. Με τεχνικό όσο και σαρωτικό στις ταχύτητες thrash, το τρίο, προεξάρχoντος του leader Schmier (μπάσο/ φωνητικά) με τη συνοδεία των Michael Sifringer (κιθάρες) και Vaaver (drums), προτάσσει την τριαντάχρονη εμπειρία του δίνοντας στις συνθέσεις μια εκτελεστική αίγλη που μεγαλώνει ουσιαστικά την αντικειμενική αξία τους.

Αποτελεί καλή αγορά ακόμη κι αν έχεις στη δισκοθήκη τα original album, μια compilation που αποδεικνύει την επιδραστικότητα της μπάντας ακόμη και στο σήμερα. Μαθήματα thrash τεχνοτροπίας για να γνωρίσει η νέα γενιά και να θυμηθoύν οι παλαιότερες μερικούς πολύ καλούς λόγους για να αγαπήσεις το thrash metal. Ο γράφων ένιωσε την καρδιά του να σκιρτάει, το “Thrash Anthems II” αποδείχθηκε απολύτως ένγκαυλο “παλιακό” διάλειμμα από την καθημερινή αξιολόγηση των (ποιοτικότατων) νέων κυκλοφοριών που σαρώνουν με το ταλέντο που εμπεριέχουν σε όλο εύρος του metal φάσματος. Όχι απαραίτητη αγορά αλλά απολύτως προτεινόμενη.

www.destruction.de
www.facebook.com/destruction 

500

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1164 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.