SPOOKY REDRUM

Πέρυσι, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album των Spooky Redrum, το οποίο με εξέπληξε με την θεατρικότητα του. Προσπαθώντας να ξετυλίξω το κουβάρι του μυστηριώδους τρομαχτικού φόνου, ήρθα σε επικοινωνία με την ιθύνουσα Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου, εν όψει της εμφάνισης τους στο Six Dogs στις 15 Δεκεμβρίου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ).

-Νεφέλη, σε καλωσορίζω και πάλι στο rockway.gr! Βρέθηκε το κίνητρο του τρομαχτικού φόνου στο πρόσωπο του ντεμπούτου album σας. Να περιμένουμε σύντομα ματωμένη συνέχεια;
Καλησπέρα αγαπητέ μου! Καλημέρα και καληνύχτα. Το χώρο και το χρόνο έχω χάσει, ξεκάθαρα. Δεν βρέθηκε ακόμα τίποτα. Εκεί κάπου κρυμμένο βαθειά είναι και σιγοβράζει. Συνέχεια οπωσδήποτε να περιμένετε. Και εσείς και εμείς. Με λίγο διαφορετικό ήχο σίγουρα, με λιγότερο φονικό όχι σίγουρα.

-Ένα χρόνο και κάτι μετά την κυκλοφορία του, θα άλλαζες κάτι σε αυτό ή στην παραγωγή του; Ή μήπως δεν έχει νόημα να εξετάζουμε κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει;
Αν θα άλλαζα λέει; Και ποιος δημιουργός δεν θα άλλαζε πράγματα από το δίσκο του ένα χρόνο μετά τη κυκλοφορία του, αν του δινόταν η ευκαιρία. Ήρεμα, ψύχραιμα και ωραία. Ειδικά όταν μιλάμε για τον πρώτο δίσκο που είναι όλα στα όρια της τρέλας. Ευτυχώς υπάρχουν τα  live και γίνονται οι αλλαγές εκεί. Αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ πιστεύω και ελπίζω.



-Θυμάμαι πως είχες αναφέρει πως σε κάποιους στίχους αναφέρονται κάποιοι φόνοι. Τι σε εμπνέει σε ένα έγκλημα πάθους για να το κάνεις τραγούδι; 
Καλά θυμάσαι! Όλα τα θυμάσαι…Δεν είναι κανένα από αυτά έγκλημα πάθους, ούτε υπονοεί κάτι τέτοιο. Είναι ξεκάθαρα μελετημένα εγκλήματα, τα οποία αφορούν κυρίως τη κοινωνία που ζούμε, την κακοποίηση στη χειρότερη, για μένα, μορφή της και την εξάρτηση από ανθρώπους που σε κρατάνε σε μια άλλη πραγματικότητα. Είναι θέματα που μου προκαλούν και θα μου προκαλούν λόγο να ουρλιάξω και να ψιθυρίσω. Γιατί έτσι τραγουδάω.

-Γνωρίζω πως η σχέση σου με την τέχνη δεν σταματεί στους Spooky Redrum και αναρωτιέμαι αν έχει σκεφτείς κάποιον τρόπο να συνδυάσεις το συγκρότημα με άλλες καλλιτεχνικές σου ασχολίες.
Ναι, ασχολούμαι με τις παραστατικές τέχνες ως συνθέτρια, σκηνοθέτης και κυρίως ερευνήτρια. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να ενώσω κάτι με κάτι άλλο. Ενωμένα τα έχω όλα στο κεφάλι μου και στη ζωή μου. Ίσως στο μέλλον ενωθούν και πιο εξωτερικά. Καταλαβαίνω πάντως απόλυτα τι εννοείς. Και ναι θα γίνει. Πιο πολύ.

-Αν φτιάχναμε μια βουβή ταινία βασισμένη στα τραγούδια σας, ποια θα ήταν η κεντρική της ιστορία; 
Πολύ ωραία ερώτηση. Μου αρέσει. Να τη φτιάξουμε λοιπόν. Δεν ξέρω. Ίσως να είχε ένα κεντρικό θέμα τη μεταφορά. Τη μεταφορά ανθρώπων από μέρος σε μέρος, από χρόνο σε χρόνο. Από το παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.

-Με τη βοήθεια του διαδικτύου πλέον, υπάρχει πολύς χώρος για αμέτρητα μουσικά σχήματα. Πιστεύεις πως ίσως η υπέρογκη προσφορά αυτή θα καταλήξει σε αρνητικό πρόσημο και θα βλάψει τη μουσική σε βάθος χρόνου; 
Δεν έχω ιδέα και, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή της ζωής μου, δεν νομίζω ότι μπορώ να απαντήσω. Και εγώ ακόμα το ψάχνω. Τι μας βοηθάει και τι μας προκαλεί εμμονή.

-Στις 15 Δεκεμβρίου καταλαμβάνετε τη σκηνή του Six Dogs. Τι μπορείς να μας πεις για εκείνη τη βραδιά; 
Πρώτα απ’όλα ότι είστε καλεσμένοι και θα είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να έρθετε. Δεύτερον ότι θα παίξουμε παρέα με τους Backround Noise Suppression επιτέλους και εγώ προσωπικά ανυπομονώ να τους ακούσω! Τρίτον ότι θα παίξουμε κάποια κομμάτια που δεν έχουμε κυκλοφορήσει ακόμα. Και τέταρτον, ελάτε γιατί δεν ξέρω πότε θα ξαναπαίξουμε…

-Τι σχέδια υπάρχουν για το μέλλον των Spooky Redrum;
Μελέτη για το πώς θα κινηθεί ο επόμενος concept δίσκος. Και κάποια live.

-Πλησιάζουν οι γιορτές, οπότε τι θα ζητούσατε να σας φέρει ο Άγιος Βασίλης ως δώρο; 
Ως Spooky RedRum ένα στούντιο ηχογράφησης, έτοιμο στημένο με όλα τα απαραίτητα και ενάμιση  μήνα ρεπό για να γράψω. Ως Νεφέλη; Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης, μην τον περιμένετε

-Για επίλογο, θα ήθελα μια ευχή σου για το νέο έτος
Καταρχάς ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σου! Εύχομαι στο νέο έτος να αρχίσουμε όλοι να παίρνουμε αποφάσεις και να τις τηρούμε. Αν και ριψοκίνδυνο είναι αυτό. Δύσκολο πράγμα η ανθρωπότητα.

222

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.