SCARCROSS: “Freidenker”

Περίεργη παρέα είναι αυτοί οι Scarcross από τη Γερμανία. Έγιναν γνωστοί πριν από κανά δύο χρόνια μέσα από ένα βίντεο που γυρίσανε σε ένα πάρκο για να δείξουν πως φτιάχνουν τη μουσική τους ενώ προς το τέλος πετυχαίνανε πέρδικες με τις βάσεις των οργάνων τους. Το ντεμπούτο τους λέγεται “Feidenker”.

Από τα πέντε κομμάτια του δίσκου τα τρία έχουν διάρκεια μεγαλύτερη των δέκα λεπτών. Θα περίμενε κανείς πως παίζουν κανένα βαθυστόχαστο black όμως δυστυχώς δεν είναι έτσι. Δεν ξέρω πως τους έκατσαν οι μεγάλες συνθέσεις αλλά νομίζω πως χωρισμένες σε μικρότερα κομμάτια θα ήταν καλύτερα. Όχι τίποτα άλλο αλλά κάθε τρία λεπτά αλλάζει εντελώς το κάθε κομμάτι. Παρ’ όλα αυτά δεν χάνουν ποιοτικά αφού ο δίσκος ακούγεται εύκολα. Η μίξη του ήχου τον προωθεί λίγο θολά αλλά αυτό προστίθεται στο στυλ τους και όχι στα θετικά ή αρνητικά τους. Σε μια ακραία περίπτωση τώρα θα πω πως μάλλον βγάζουν και λίγο ρομάντζο κάποιες περίεργες στιγμές αλλά το χέρι μου στη φωτιά δεν θα το βάλω ακόμα.

Δουλειά και πάλι δουλειά χρειάζονται, ίσως και κάποιες καλύτερες συνεργασίες όμως το παλεύουν αρκετά σωστά προς το παρόν. Ένα απ’ τα καλύτερα πράγματα ή μάλλον πειράματα που έκαναν ήταν οι προσθήκες διάφορων άλλων στοιχείων όπως του επικού, περιστασιακά, στον ήχο τους.

423