A FOREST OF STARS: “Opportunistic Thieves of Spring”

Το δεύτερο album των κακώς-που-δεν-τους-ξέρεις A Forest of Stars είναι πολλά πράγματα: αριστούργημα, θρίαμβος, must have κλπ κπλ. Οι Άγγλοι μετά από ένα, περιοριστικό απ’ ότι πλέον φαίνεται, ντεμπούτο αποφάσισαν να διοχετεύσουν όλο τους το ταλέντο και την ορμή στο “Opportunistic Thieves of Spring”.

Είναι οι Tim Burton του black metal; Η αντίπερα όχθη της Diamanda Gallas; Το σύμπαν που δημιουργούν οι Forest Of Stars με το νέο τους έπος είναι από τα πιο μακρινά και μυστηριώδη. Ο όρος black metal δεν περιγράφει τις εικόνες που σου ζωγραφίζουν απευθείας στο μυαλό, ούτε και την τόσο περίεργα ωραία ατμόσφαιρα που σε σκλαβώνει.

Με κάποιες μικρές διαφορές οι Forest Of Stars θα θύμιζαν κάποιους άλλους μάγους του συμφωνικού black, τους Summoning. Από την άλλη, τα doomy riffs και τα φωνητικά φέρνουν περισσότερο σε Celtic Frost και Tiamat αλλά σε καλύτερη έκδοση (από τους δεύτερους). Και ξάφνου σου έρχεται και μια τρίτη εκδοχή η οποία σε φέρνει αντιμέτωπο με μια εντελώς ξεθωριασμένη ψυχεδέλεια τόσο ναρκωτική…

Οι Forest Of Stars αν συνεχίσουν έτσι ανεξάρτητα της δημοτικότητας τους θα γίνουν ένα πανίσχυρο όνομα στον χώρο. Εμένα μου θύμισαν και τους δικούς μας Dirty Granny Tales και χάρηκα περισσότερο. Το Opportunistic Thieves of Spring” είναι ένα από τα χαμένα χρυσά κεφάλαια κάποιου φιλοσοφικού βιβλίου από τον Μεσαίωνα. Ανυπομονώ να βρεθεί το επόμενο.

449