CIRCLE OF SILENCE: “The Blackened Halo”

Γερμανικό power!!! Αυτό και μόνο μας προϊδεάζει για επιθετικό metal, με βαριά riff και μελωδικές κιθάρες και η πραγματικότητα δεν είναι καθόλου μακριά από την αρχική μας σκέψη.

Οι CircleOfSilence έρχονται με το τρίτο τους album TheBlackenedHalo, προσδοκώντας να ξεχωρίσουν ανάμεσα στην πληθώρα νέων power metal συγκροτημάτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Γερμανική σκηνή, προσπαθώντας να βάλουν εμβόλιμα μικρές δόσεις από επιθετικά thrash riff και κάποιες πιο παραδοσιακές heavy metal μελωδίες, με τρανό παράδειγμα το TakeYourLife, όπου συνδυάζει όλα αυτά που προανέφερα. Σε αυτό έχει συμβάλει βέβαια και ο Βαγγέλης Μαρανης, όπου κάνει την παραγωγή έχοντας  εμπειρία στο χώρο, καθώς έχει συνεργαστεί και με τους δικούς μας Suicidal Angels. Ο δίσκος διαθέτει πολύ καλές στιγμές όπως τα SyntheticSleep, NeverForget και Reflections, δείχνοντας μας ότι οι Circle Of Silence είναι μια μπάντα που έχει όρεξη, δυναμισμό και σε όλο το album είναι διάχυτος ο ενθουσιασμός της. Σίγουρα αν δουλέψουν περισσότερο τις ιδέες τους θα έχουν πιο πολλές ελπίδες απέναντι στο σκληρό ανταγωνισμό.

Πάντως αναμφίβολα είναι ένα γκρουπ που στα live θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα λόγω του ενθουσιασμού του και θα ήταν το ιδανικότερο support για κάποια μεγάλη power metal μπάντα.

Δημήτρης Άγας

515

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*