SLEEPING ROMANCE: “Alba”

Δεύτερο full length για τους symphonic metallers Sleeping Romance και πρώτο υπό την αιγίδα της Napalm Records, η οποία έχει βαλθεί να δώσει ξανά πνοή στο female fronted ιδίωμα, φέρνοντας στο ρόστερ της όσα περισσότερα πολλά υποσχόμενα σχήματα του είδους μπορεί.

Το κουιντέτο από την Ιταλία πάντως αρπάζει την ευκαιρία που του δίνεται και κυκλοφορεί μια αξιόλογη δουλειά, η οποία θα χαροποιήσει τους οπαδούς του ήχου που δεν ψάχνουν για καινοτομίες, αλλά προτιμούν πιο safe μονοπάτια στα ακούσματά τους. Τουτέστιν, το “Alba” περιέχει μια σωρεία τραγουδιών βασισμένα στη δοκιμασμένη female fronted συνταγή, αποφεύγοντας ευτυχώς τις βαρύγδουπες προσεγγίσεις, δίνοντας περισσότερο βάρος στην ερμηνευτική δεινότητα της Federica Lanna.

Ενδεχομένως να προβληματίσει κάποιους η ανισορροπία που υφίσταται μεταξύ μουσικής κι ερμηνείας, μιας και το ηχητικό πλέγμα που περικλείει την frontwoman λειτουργεί κάπως πιο δυναμικά, με την τραγουδίστρια να έχει έναν πιο κατευναστικό ρόλο, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα αντίθεση, που προσωπικά θεωρώ πως λειτουργεί στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά ενίοτε σε αφήνει ολίγον τι μετέωρο.

Οι Sleeping Romance βηματίζουν μπροστά, αξιοποιώντας τα ίδια εργαλεία που είχαν και στο ντεμπούτο τους και συστήνονται σε ένα μάλλον ευρύτερο κοινό. Δε θα αλλάξουν κανενός τη ζωή, αλλά σίγουρα έχουν λόγο ύπαρξης, ενώ πιστεύω πως έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες, οι οποίες προς το παρόν είναι περιορισμένες, προκειμένου να κινηθούν σε πιο “σίγουρες” διαδρομές.

Όπως και να έχει, το “Alba” είναι ένα συμπαθέστατο δισκάκι το οποίο δε θα βάλει μεν το σχήμα στα μεγάλα σαλόνια του ιδιώματος, αλλά τους εναποθέτει στοργικά στο χολ, αναμένοντας καρτερικά την κατάλληλη (καλλιτεχνική) στιγμή να μπουν.

507

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.