Voivod/ Soilent Green/ Today Is the Day (04/05/11) AN CLUB

Σε τέτοιου τύπου events έχουμε τη γνώμη πως η διοργάνωση θα έχει σίγουρα κάποια σοβαρά ελαττωματάκια. Αυτή τη φορά τα παρατηρήσαμε πολύ πριν την ημέρα της συναυλίας. Στο live των Soilent Green, Today Is the Day προστέθηκαν οι Voivod, πράγμα καλό, όσοι όμως είχαν ήδη εισιτήριο κλήθηκαν να το επιστρέψουν για να καταβάλλουν ένα ελαφρώς μεγαλύτερο ποσό.

Δεν ήταν απαραίτητα κακό το ότι απουσίαζε κάποιο Ελληνικό συγκρότημα. Οι Today is the Day ήταν αρκετοί για να κοντέψουν να γεμίσουν το club από την αρχή της βραδιάς. Φανταστικοί experimental death/prog τύποι από το Nashville έκαναν το An να ξυπνήσει απότομα και αυτό θα το θυμόμαστε. Μεγάλος ο Steve Austin και το κουράγιο του αφού πρέπει να έχασε γύρω στα 2 κιλά με τον ιδρώτα που απέβαλλε. Η φωνάρα όμως φωνάρα.

Ο κόσμος απολάμβανε τη στιγμή ενός πιθανού headliner, ακολουθούσε τους στίχους σε ΟΛΑ τα τραγούδια, δημιουργούσε τα πρώτα mosh pits και προσπαθούσε να αγγίξει το μπάσο του Ryan Jones. Οι Αμερικανοί Today is the Day έπαιξαν για πάνω από τρία τέταρτα στο οποίο το κοινό ξεθύμανε την οργή του. Υπήρχαν όμως αποθέματα.

02.-Today-Is-The-Day2

Το κομμάτι που ανοίγει το “Inevitable Collapse in the Presence of Conviction” άνοιξε και τη συναυλία. “Mental Acupuncture” λοιπόν και οι Soilent Green μόλις εμφανίστηκαν στο σανίδι. Τα παλικάρια τούτα άργησαν κάπως να κυκλοφορήσουν νέο δίσκο αλλά κάπως μίκρυναν την αναμονή με δαύτη την εμφάνιση. Η οποία ήταν και καταπληκτική. Οι Soilent Green προσγειωμένοι και αφοσιωμένοι στο κοινό τους πραγματικά όσο δεν πάει έδωσαν μια εξαιρετικά πανέμορφη συναυλία που μας αρρώστησε.

“For Lack of Perfect Worlds”, Slapfuck, Numb Around the Heart… πραγματικά δεν γίνεται να ξεχωρίσεις την καλύτερη στιγμή τους αν δεν αναφέρεις το πλήρες 50λεπτο και κάτι setlist τους που μόνο πείνα για νέα δουλειά μας άφησε συν αλλαγμένα φώτα και μώλωπες. Το πηγαίο χιούμορ των Ben Falgoust και Brian Patton έδωσε ευχάριστες νότες στις παύσης ανάμεσα στα τραγούδια ενώ η προσωπικότητα της μπάντας ολοκληρωνόταν από την διακριτική περσόνα του φοβερού Scott Crochet.

Οι headliners Voivod από τον Καναδά ταξίδεψαν για πρώτη φορά στην Ελλαδίτσα μας, κάτι που περιελάμβανε και εμάς ως μάρτυρες ενός εκρηκτικού set. Στη διάρκειά του εν λόγω setlist το κοινό αν και με μεγάλη έκπληξη αποδείχθηκε μεγάλο στην αρχή κατέληξε με πολύ λίγες προσθήκες κι έτσι τουλάχιστον υπήρχε χώρος για τους “λίγους” και καλούς (;) ή μάλλον τρελούς να αφηνιάσουν ελεύθερα. Όχι κάτι το ενοχλητικό, τουλάχιστον όχι για τη μπάντα η οποία κάτω απ’ τη φάση “είναι τρελοί αυτοί οι Αθηναίοι” αφέθηκαν ακόμα περισσότερο.

04.-Voivod2

Τη δισκογραφία και τη δόξα μιας πορείας δυόμιση δεκαετιών και βάλε είναι δύσκολο να τη στριμώξεις σε ένα χαρτί για το πρόγραμμα της πρώτης εμφάνισής σου σε μια χώρα. Τι; Εμείς πάντως τα πάντα είχαμε και υπολογίζουμε και το ολοκαίνουργιο “Kaleidos” ως μια σωστή προσθήκη. Το συγκεκριμένο κομμάτι θα ηχογραφηθεί μεταξύ άλλων για το νέο album των Voivod που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα παίζει στα ηχεία μας πριν το 2011 μας αποχαιρετήσει.

04.-Voivod2

Ο ήχος και των τριών συγκροτημάτων ήταν αρκετά βαρύς και πομπώδης χωρίς κάποια ουσιαστικά προβλήματα ή ενοχλήσεις. Κανένας μουσικός δεν έδειξε την παραμικρή κόπωση καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισής του (μάλλον το αντίθετο) και απ’ ότι φαίνεται η όποια ενόχληση με τα των εισιτηρίων τελικά απέδωσε στο μέγιστο πιθανό. Εξαιρετική συναυλία, κρίμα για όποιον την έχασε.

Voivod setlist:
The Unknown Knows
The Prow
Ripping Headaches
Ravenous Medicine
Forlorn
Tribal Convictions
Global Warning
Brain Scan
Nothingface
Missing Sequences
Kaleidos
Tornado
Voivod
Nuclear War
Astronomy Domine (Pink Floyd cover)

Κείμενο/ photos: Παναγιώτης Πετρόπουλος

04.-Voivod2

522

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*