ANGEL NATION: “Aeon”

Η Elina Siirala μάλλον διανύει μια από τις πιο πετυχημένες περιόδους της καριέρας της.

Όχι μόνο αποτελεί από το 2016 την frontwoman των Leave’s Eyes (προσπερνώ επιδεικτικά το γεγονός πως η μπάντα συνεχίζει δίχως τη Liv Kristine), αλλά φέτος κυκλοφορεί και τη δεύτερη δουλειά της με τους Angel Nation, η οποία, ελέω της προαναφερθείσας μεταγραφής, θα κινήσει το ενδιαφέρον μεγαλύτερης μερίδας κοινού.

Το “Aeon” έρχεται τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο “Tears of Lust” και κινείται σε γνώριμα female fronted μονοπάτια, με έφεση στη melodic metal χροιά του σχήματος. Αναπόφευκτα είναι βασισμένο στα αιθέρια φωνητικά της Elina, κάτι που σε στιγμές αποδυναμώνει τις συνθέσεις καθαυτές, με τις ερμηνείες να κλέβουν την παράσταση περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε.

Εκεί μάλλον είναι και η αχίλλειος πτέρνα των Angel Nation, μιας κι από τη μια διαθέτουν ένα πανίσχυρο όπλο, το οποίο όμως το χρησιμοποιούν με τόση θέρμη, που εν τέλει όλα κινούνται γύρω από αυτό, κάνοντάς το να χάσει σχετικά γρήγορα το ενδιαφέρον του.

Ναι, αντικειμενικά, η Elina είναι φωνάρα και αδιαμφισβήτητα η πρωταγωνίστρια, αλλά όταν το κάθε κομμάτι μοιάζει λες κι έχει γραφτεί προκειμένου να τη σιγοντάρει απλά, κάπου χάνεται κατ’ εμέ το νόημα κι αυτή η ανισορροπία κάνει το υλικό να περνάει απαρατήρητο. Σίγουρα δεν πρόκειται για μια κακή δουλειά, αλλά πάσχει αρκετά στο συνθετικό τομέα κι αν κάτι πλέον έχει σημασία στο εν λόγω κατακερματισμένο ιδίωμα, είναι τα καλά τραγούδια. Από άξιες ερμηνεύτριες χορτάσαμε κι όσο κι αν συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν, ο κόσμος χρειάζεται και κάτι πέρα από μια σωστή φωνή.

Θεωρώ πως η ευκαιρία που δόθηκε στο συγκρότημα, μέσω της συμμετοχής της Elina στους Leave’s Eyes, έμεινε κάπως ανεκμετάλλευτη και ότι οι Angel Nation θέλουν πολύ δουλειά ακόμα προκειμένου να σταματήσουν να είναι απλά το “προσωπικό project της Siirala”. Από πλευρά απόδοσης, ο δίσκος είναι μια χαρά… Από πλευράς έμπνευσης, μπάζει από παντού.

ΥΓ συμπαθητική η συμμετοχή του Jukka Pelkonen των Omnium Gatherum στο “Free”, αλλά δυστυχώς περνάει κι αυτή στο ντούκου…

510

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.