BURIED AND GONE: “The Final Hour”

Σας έλειψαν οι Sentenced; Ψάχνετε κάποιο υποκατάστατό τους; Οι Buried and Gone είναι εδώ για να καλύψουν ένα μικρό μέρος του κενού…

Φέρνοντας στο νου τις πιο heavy στιγμές των προαναφερθέντων suicidal metallers, δίχως όμως τις αυτοκτονικές στιχουργικές τάσεις και γενικά το πένθιμο κλίμα τους, ετούτοι εδώ οι Φινλανδοί ντεμπουτάρουν ευχάριστα.

Το “The Final Hour” χαρακτηρίζεται από την ευθύτητά του και τα εύπεπτα, αλλά συνάμα καλοδουλεμένα, τραγούδια του, με το σχήμα να θυμίζει μεν Sentenced, αλλά να μη βασίζεται ντε και καλά στις όποιες ομοιότητες, ψάχνοντας το δικό του ήχο. Θέλει ακόμη προσπάθεια βέβαια για το τελευταίο, αλλά το δισκάκι είναι τόσο ευκολόπιοτο που κερδίζει πόντους καθόλη τη διάρκειά του, ενώ διαθέτει στην πλειοψηφία του όμορφα και μελωδικά refrain, τα οποία ίσως σιγοτραγουδήσεις ύστερα από μερικές ακροάσεις.

Καλό πρώτο δείγμα από τους Buried and Gone, οι οποίοι άπαξ και βρουν τη δική τους ταυτότητα, μπορούν να απασχολήσουν πολύ θετικά στο μέλλον.

421

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.