ZOROASTER: “Matador”

Ψυχεδελικό rock, αλά Motorhead σε χαμηλές ταχύτητες, stoner, αλλά και αρκετά metal εκεί που χρειάζεται! Παρόλα αυτά, αυτή η τέταρτη δουλειά των Αμερικανών δε μου έκανε αρκετή εντύπωση, ίσως γιατί σε ορισμένα κομμάτια όπως το “Firewater” για παράδειγμα, είναι αρκετά “psycho-βαβούρα” πάντα για τα δικά μου γούστα εννοείται!

Προτίμησα και ξανά άκουσα πιο ευχαρίστα, κομμάτια όπως το 7λεπτο OldWorld, μιας και κρατάει τις ισορροπίες περισσότερο σε σχέση με το προαναφερθέν κομμάτι, όπως επίσης και τα BlackHole ή ίσως το αρκετά doom Odyssey 2”! Η εισαγωγή με το D.N.R, ξεκινά με προοπτικές αλλά το “μοιρολόι” λίγο αργότερα με κάνει να βαρεθώ και να το προσπεράσω εύκολα!
Ο ήχος είναι συμπαγής και οι WillFiore και BrentAnderson που κρατούν αντίστοιχα τις θέσεις τις κιθάρας και του μπάσου, μοιράζονται τα φωνητικά στη μέση, ακολουθώντας στα ντραμς ο Dan Scanlan.

To “Matador” με τα εννέα κομμάτια του, είμαι σίγουρος πως θα “κρατήσει” τους fun του doom, stoner αλλά και γενικός ακροατών που προτιμούν τα ψυχεδελικά ακούσματα! Για τους βαμμένους του είδους μόνο…

Μιχάλης Κανακουσάκης

464