Ο “Όξω Από Δω”!

Τι σου είναι τα γεράματα, ε; Ο AnthonyHopkins με τη συνοδεία ενός επιτελείου γεμάτο άγνωστους ηθοποιούς, κυκλοφορούν υπό την αιγίδα του MikaelHafstrom (γνωστότερος από τις ταινίες “Derailed” και “1408”) μια ταινία θρίαμβο για τους απανταχού χριστιανούς, που υπό άλλες συνθήκες (χωρίς τον Hopkins δηλαδή) πιστεύω πως θα κυκλοφορούσε απευθείας σε DVD!

Βέβαια, άμα σε τρομάζει ακόμα ο “Εξορκιστής” και ο “Εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ”, μπορεί και να βρεις ενδιαφέρουσα ταινία το TheRite… Εμένα προσωπικά δε με αγγίζουν καθόλου τα διαβόλια και τα τριβόλια και σίγουρα γελάω όταν βλέπω να παρουσιάζονται κάποια γεγονότα ως αληθινά, επηρεασμένα δήθεν από εξακριβωμένες ιστορίες και υπαρκτά πρόσωπα… Γιατί στο κάτω κάτω δεν υπάρχει περίπτωση να πιστέψω σε οποιαδήποτε μορφής θρησκευτικής προπαγάνδας! Ακούς εκεί, ο σατανάς να καταλαμβάνει το σώμα σου και να σε εξουσιάζει και να σου σκάει ένας παλιόγερος (παπάς εννοείται) και να σου πετάει νερό, να απαγγέλει προσευχές και τσουπ να γίνεσαι καλά! Έτσι βέβαια υποστήριζε και ο έτερος πρωταγωνιστής και τελικά αναθεώρησε… Πω, πω συγκινήθηκα! Φέρτε μου λίγο αγιασμό να στανιάρω!

Και ξέχνα τέλος πάντων το ιδεολογικό του θέματος… Πόσες ακόμα ταινίες θα δούμε με ίδιο περιεχόμενο; Τι θέλει να πει ο ποιητής εξιστορώντας μια υποτιθέμενα αληθινή ιστορία για έναν άπιστο παπά που τελικά βρίσκει το δρόμο του και γίνεται επαγγελματίας εξορκιστής; Χίλιες φορές να γινόταν μπογιατζής! Πιο ενδιαφέρον θα είχε, έτσι όπως εξελίχθηκε η ταινία! Ευτυχώς για τον Mikael, είχε στο cast του τον AnthonyHopkins, ο οποίος με πέντε- έξι λεπτά εξαιρετικής ηθοποιίας έσωσε την παρτίδα από ολοκληρωτική καταστροφή! Η καθολική εκκλησία πάντως πρέπει να έκανε ειδική soldout προβολή μέσα στο Βατικανό!

Αμήν και μη χειρότερα!

227

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1400 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.