SPECTRAL HAZE: “Turning Electric”

Δεν έχω πάει ποτέ να δω τα φιόρδ.

Είναι κάτι το οποίο μετάνιωσα που δεν έκανα όσο το έπαιζα σκανδιναβός, αλλά ευτυχώς κάθε τόσο εμφανίζεται με νορβηγική μπάντα και με ταξιδεύει στον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό. Οι Spectral Haze σου δείχνουν τη θέα των σκανδιναβικών ακτών, όπως φαίνονται από το διάστημα, με την εξωγήινη ψυχεδελική τους ταπεινότητα. Έχοντας εικόνισμα τους ηγέτες space ηγέτες Hawkwind και τους πατεράδες όλων Black Sabbath μας προσφέρουν το τρίτο τους ολοκληρωμένο album, “Turning Electric”.

32 λεπτά heavy space rock, με μπόλικη ψυχεδέλεια και proto-doom αισθητική, με τους Spectral Haze να είναι μια καλή λύση στην κατάθλιψη, αφού οι δυνατές και γρήγορες συνθέσεις τους, θα σε φέρουν σε ευχάριστη διάθεση. Αγαπημένο ήδη το ομώνυμο “Turning Electric”, το οποίο είναι ένα πιασάρικο hit για πολλαπλές επαναλήψεις, πανέμορφο το “Ajaghandi” που φέρνει κοντά σου ήχους από το ξεκίνημα το NWOBH (τις doom μεριάς του βέβαια) και το “Master Sorcerer” που κλείνει το δίσκο είναι η πιο σκοτεινή στιγμή του δίσκου.

Αν είσαι φίλος του σκληρού rock θα τους λατρέψεις για την απλότητα τους και την άνεση να σε πείθουν χωρίς κορδελάκια και ψευτομαγκιές. Ψηφίζω ΝΑΙ!

441

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.