STREETLIGHT MANIFESTO (21/04/11) GAGARIN 205

H M. Πέμπτη επιφύλασσε για το Αθηναϊκό κοινό ένα πολύ μεγάλο live! Oι Streetlight Manifesto παρέα με τους Bad Bid και τους Middle Fingers High για 3 ώρες εκτόξευσαν την αδρεναλίνη του κοινού στα ύψη με ska-punk και punk rock μελωδίες.

Στη σκηνή του Gagarin πρώτοι ανέβηκαν οι Βad Bid οι οποίοι εκείνη την ημέρα ζούσαν ένα μουσικό όνειρο καθώς ο λόγος που δημιουργήθηκαν ήταν οι Streetlight Manifesto! Mε πολύ διάθεση και περίσσιο πάθος έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό και έκαναν τον κόσμο να κινείται στους ska – punk ρυθμούς των τραγουδιών τους.

Η συνέχεια ανήκε στους Middle Fingers High. Έχοντας κυκλοφορήσει λίγες μέρες πριν το πρώτο τους ΕP Lift the Veil και σε συνδυασμό με το πολύ καλό για τα ελληνικά δεδομένα video clip “Anthem of Exiles” σημαντικό μέρος του κοινού περίμενε με αγωνία να τους ακούσει. Οι τέσσερις punk rockers για 40 λεπτά παρέσυραν τον κόσμο του Gagarin και στο τέλος απέσπασαν ένα πολύ μεγάλο χειροκρότημα.

Η σκηνή για το υπόλοιπο της βραδιάς ανήκε στους Streetlight Manifesto. Το 7μελές συγκρότημα από το New Jersey με το που πάτησε στο stage του Gagarin το κοινό εκστασιάστηκε. Το ξεκίνημα τους εκρηκτικό με τα γνωστά We Will Fall Together και “Would you Impressed”. To συγκρότημα βλέποντας τον κόσμο να μην σταματάει να χορεύει και να τραγουδάει ανέβαζε ακόμα πιο πολύ τους ρυθμούς.

Ο Pete McCullough για να μπορεί να κινείται και να χορεύει ακόμα πιο άνετα έβγαλε τα παπούτσια του, σίγουρα μία από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές  της βραδιάς.

Ο απίστευτος ήχος που βγάζουν ο συνδυασμός των πνευστών παρέα με τον πολυτάλαντο τραγουδιστή του συγκροτήματος, Thomas Kalnoky, για 75’ ενθουσίασαν και αποζημίωσαν με το παραπάνω τον κόσμο, που επέλεξε να βρεθεί στο Gagarin, με όλες τους τις επιτυχίες. Στο encore οι Streetlight τραγούδησαν την απίστευτη διασκευή του “Linoleum” (τραγούδι των ΝΟFX) κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την 2η παρουσία τους στην Αθήνα και αφήνοντας υποσχέσεις ότι θα ξαναβρεθούν στην χώρα μας ξανά πολύ σύντομα.

Κείμενο: Αντώνης Ρούσσος
Photos: Τάσος Καναβός, Βασίλης Ζαμπίκος

STREETLIGHT _live06

STREETLIGHT _live06

STREETLIGHT _live03

STREETLIGHT _live04

STREETLIGHT _live05

STREETLIGHT _live06

437