ALTER BRIDGE: “Live at the O2 Arena + Rarities”

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για σύγχρονη σκηνή και γεμίσματα σταδίων, τότε το όνομα των Alter Bridge σίγουρα φιγουράρει μέσα στα πρώτα ονόματα που έρχονται στο νου.

Κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο σε μια εποχή που, εξαιρώντας τα εναπομείναντα μεγαθήρια του παρελθόντος, σπάνια βγαίνουν σχήματα με σταθερή ποιοτική πορεία, τα οποία χαίρουν ευρείας αναγνωρισημότητας, δίχως να παίζουν pop.

Με μπροστάρη τον τεράστιο Myles Kennedy και με τη συνθετική δεινότητα του Mark Tremonti, οι Alter Bridge έχουν καταφέρει μέσα σε 13 χρόνια και πέντε full length να πολλαπλασιάσουν το κοινό τους, αποδεικνύοντας πως η alternative post grunge σκηνή έχει πολλά περισσότερα να δώσει από μερικά radio friendly single.

Το “Live at the O2 Arena + Rarities”, είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει ο τίτλος του κι έρχεται να επιστεγάσει την επιτυχία που έκανε το περσινό “The Last Hero”, δίνοντας εκ νέου χαρά στο κοινό που τους ακολουθεί, μιας και νέο δίσκο από την μπάντα δεν πρόκειται να δούμε πριν το 2019.

Ηχογραφημένο και μαγνητοσκοπημένο στο O2 Arena, στο Λονδίνο, μπροστά σε 20000 οπαδούς τους, το εν λόγω τριπλό album δίνει μια καλή γεύση των συναυλιών του σχήματος, με δυνατό σημείο για τους fan το ότι έχει διατηρηθεί η live αίσθηση, κόντρα στο ρεύμα που θέλει τα ζωντανά album να μοιάζουν περισσότερο με συλλογές που φέρουν χειροκροτήματα ανάμεσα στα τραγούδια.

Τα πρώτα δύο δισκάκια καλύπτουν όμορφα τη μέχρι τώρα καριέρα του group, με το τρίτο να αποτελεί και το ουσιαστικό δέλεαρ για τους περισσότερους, μιας και περιέχει ακυκλοφόρητα τραγούδια που φτάνουν μέχρι και την εποχή του “One Day Remains” (2004).

Τα πράγματα λοιπόν είναι ξεκάθαρα: άμα δηλώνεις fan των Alter Bridge, έχεις πολλούς λόγους να προμηθευτείς το “Live at the O2 Arena + Rarities” και κατά προτίμηση την έκδοση με το συνοδευτικό DVD. Άπαξ και δεν έχεις ασχοληθεί με το σχήμα, προφανώς μια live δουλειά δε θα αποτελέσει σωστή εκκίνηση, πόσο μάλλον όταν αυτή συνοδεύεται από ακυκλοφόρητο υλικό.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, μιλάμε για ένα χορταστικό και πολύ ενδιαφέρον album, το οποίο απευθύνεται στους οπαδούς της  μπάντας, η οποία με τον τρόπο της λέει το δικό της “ευχαριστώ” για την αγάπη που (δικαίως) έχει εισπράξει όλα αυτά τα χρόνια.

532

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.