VIRGIN STEELE: “Noble Savage”

Ίσως και να έχει παραγίνει τι κακό με την πληθώρα επανακυκλοφοριών, αλλά πάντα υπάρχουν κάποιοι που μέσα στον κυκεώνα κυκλοφοριών δεν τα προλαβαίνουν όλα. Από την άλλη, όταν μιλάμε για αγαπημένα άλμπουμ όπως το “Noble Savage” των Virgin Steele, τα λόγια είναι περιττά.

H πρώτη επανακυκλοφορία σε cd έγινε στην 10ετή του επέτειο, το 1996 και εκτός από τις 10 συνθέσεις του δίσκου, είχε επιπλέον 6 τραγούδια, τρία από τα οποία είχαν γραφτεί για το 1986, αλλά λόγω του χρονικού περιορισμού που είχε το βινύλιο, έμειναν στο ράφι, συν άλλα τρία από τα sessions των δυο συγκλονιστικών The Marriage Of Heaven And Hell. Τώρα, 25 χρόνια μετά, το “Noble Savage” κυκλοφορεί πάλι με τα ίδια bonus tracks συν άλλο ένα cd με ακυκλοφόρητα.

Never say never, keep both your eyes on the flame…

Τι να γράψω για τα αρχικά κομμάτια, που έχω χιλιοακούσει για περισσότερα από 15 χρόνια… Πρώτος δίσκος του David DeFeis με τον Edward Pursino στο πλευρό του, ο οποίος τον συνοδεύει μέχρι σήμερα, όταν χώρισε ο δρόμος του με τον σπουδαίο κιθαρίστα των 2 πρώτων Steele δίσκων, Jack Starr. To Noble Savageείναι μοιρασμένο σε επικούς παιάνες, κάποια πιο straight κομμάτια και την 80s metal μπαλάντα Dont Close Your Eyes. Ήταν της μόδας τότε, αρκετοί heavy metal δίσκοι να περιέχουν και κάποια μπαλάντα, πράγμα το οποίο πολλές φορές δεν λειτουργούσε θετικά. Ανάμεσα στη ρομαντική βαρβαρότητα και το αμερικάνικο 80s metal του άλμπουμ, συναντάμε και το Rock Me, το οποίο μπορεί να φαίνεται “ξεδιάντροπο”, αλλά όταν υπάρχει το ομώνυμο υπερέπος και τα αθάνατα We Rule The Night και Thy Kingdom Come εκεί γύρω, τα λόγια περισσεύουν. Άλλωστε, το απόλυτα επικό τους ύφος, το υιοθέτησαν στα μέσα των 90s. Στα πρώτα bonus κομμάτια δεσπόζει το ισοπεδωτικό Obsession (It Burns For You)” και το “The Spirit Of Steele”.

Το επιπλέον cd υποτίθεται ότι περιλαμβάνει ακυκλοφόρητα κομμάτια, αλλά δεν είναι και τόσο ακυκλοφόρητα τελικά… όπως και κάποιες από τις βασικές συνθέσεις του άλμπουμ (π.χ. “We Rule The Night”) βαπτισμένα ως “ακυκλοφόρητα” με το συμπληρωματικό “live pre-production rehearsal” στον τίτλο. Στα υπόλοιπα τώρα, συναντάμε μια άνευ ουσίας 45 δευτερολέπτων “αφήγηση”, ένα μικρό instrumental και το κυρίως πιάτο περιέχει, μεταξύ αυτών που μένουν, τις 2 κομματάρες To The Devil A Daughter και Bitches From Hell, τα οποία είναι γνωστά στους μυημένους του underground, αφού πρόκειται για κομμάτια που είχε γράψει ο DeFeis για την female heavy-speed μπάντα των Original Sin και βρίσκονται στο άλμπουμ τους “Sin Will Find You Out” του 1986. Βέβαια δικά του κομμάτια είναι, ότι θέλει τα κάνει, αλλά όχι και όλα ακυκλοφόρητα… άσε που η νέα εκδοχή τους δεν είναι και τόσο καλή.

To πακέτο είναι γεμάτο, το “Noble Savage” αυτό καθεαυτό είναι δισκάρα, όποιος δεν το έχει το αυθεντικό βινύλιο ή κάποια προηγούμενη κυκλοφορία σε cd, the power that lies within you comes forth once again.

Ανδρέας Ανδρέου

763

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*