HEARTLAND: “Travelling Through Time”

Μετά από μια δεκάδα albums στο ενεργητικό τους, ήρθε η ώρα και για ένα διπλό cd συλλογή από τους Heartland. Εδώ θα βρείτε remastered εκδόσεις γνωστών επιτυχιών τους, παλιότερες δημιουργίες τους που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας ως τώρα καθώς και ένα ολοκαίνουριο τραγούδι.

Οι Heartland, ή πιο σωστά το δίδυμο των Chris Ousey και Steve Morris, είναι μια πολύ καλή περίπτωση για όσους ασχολούνται με το χώρο του μελωδικού Rock. Όλες οι δουλείες τους είναι αρκετά αξιόλογες, ειδικά αν σκεφτεί κάποιος ότι η εποχή που ξεκίνησαν σα μπάντα –κάπου στις αρχές του 90’-δεν ευνοούσε ιδιαίτερα τη μουσική αυτή. Πάρα ταύτα κράτησαν σταθερή ταυτότητα μην αλλάζοντας τον ήχο τους και αυτό είναι σίγουρα στα υπέρ τους. Ο  Chris Ousey  είναι γνωστός  και για τα φωνητικά  του με τους Virginia Wolf, ενώ ο βιρτουόζος κιθαρίστας  Steve Morris για τη συνεργασία του με τον Ian Gillan.

Το καινούριο τραγούδι που  ανοίγει το  album ονομάζεται ‘‘Search Goes On’’ και είναι μια αρκετά καλή σύνθεση για ορεκτικό πριν το κυρίως πιάτο και τις μεγάλες επιτυχίες τους. Η επιλογή των καλύτερων τραγουδιών τους έχει γίνει από όλα τα albums τους εκτός από το πρώτο, πράγμα που με λυπεί ιδιαίτερα μιας και το θεωρώ κλασικό στον κατάλογο τους. Ίσως να έχει να κάνει με την εταιρία τους Escape Music και διάφορα νομικά θέματα και όχι τόσο με τη δυναμική του συγκεκριμένου δίσκου. Τραγούδια που ξεχωρίζουν, για όσους δεν έχουν ξανακούσει τη μπάντα, είναι τα:  ‘‘Whatever Gets You Through The Night’’, ‘‘StaringDownTheGun’’, ‘‘Elena’’, ‘‘When Angels Call’’ και ‘‘CityOfLights’’. Τα έξι  στον αριθμό previously unreleased tracks που βρείτε στο διπλό αυτό cd , είναι τα: ‘‘TheseAreTheDays’’, ‘‘IBelieve’’, ‘‘AManIllNeverBe’’, ‘‘TheFall’’, ‘‘StrangerInTheCity’’, ‘‘Long Long Way From Home’’ με τα δυο τελευταία να΄ναι και τα καλύτερα κατά την ταπεινή μου άποψη.

Συνοψίζοντας  το “Travelling Through Time” προτείνεται κυρίως σε όσους δεν έχουν κάτι στη κατοχή τους από Heartland και όχι τόσο στους fans τους. Είναι ένα καλό όχημα για να ανακαλύψεις την υπέροχη φωνή του Ousey, αν και έχω μια μικρή ένσταση στην επιλογή των τραγουδιών που θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Γενικότερα όμως είναι μια χορταστική συλλογή, από μια πολύ καλή μπάντα στο χώρο και ας ελπίσουμε ότι θα δούμε και νέα δουλειά τους σύντομα.

Δημήτρης Χατζάρας

438