THE SOUNDBYTE: “Solitary IV”

Πλησιάζει το φθινόπωρο και η μελαγχολική διάθεση της ανθρώπινης ψυχής βγαίνει στην επιφάνεια.

Σύννεφα, βροχή, πτώση θερμοκρασίας και επικράτηση του σκοταδιού.

Εμείς δεν είμαστε τελείως συνηθισμένοι σε αυτά τα φαινόμενα, όμως οι Νορβηγοί τα ζουν καθημερινά. Είναι γραμμένα στο DNA τους.

Κλείνω τα μάτια και πατάω την έναρξη του “Solitary IV”, τέταρτου ολοκληρωμένου πονήματος των Νορβηγών The Soundbyte.

Ο νους μου στήνει αμέσως ένα ιδανικό σκηνικό για να συνοδεύσει τους ήχους που ακούει.

Υγρά και πυκνά δάση. Ένας λύκος αποκομμένος από την αγέλη του ψάχνει απεγνωσμένα το επόμενο θήραμα που θα σβήσει την πείνα του για σήμερα. Μόνο ο άνεμος και το θρόισμα των φύλλων ακούγεται…

Η μουσική των Soundbyte μοιάζει να είναι μια ιδανική περιγραφή τοπίων, σαν εκείνο που απεικονίζεται στο εξώφυλλο.
Οι Soundbyte είναι το επόμενο βήμα του κιθαρίστα Trond Engum και του τυμπανιστή Rune Hoemsnes, μετά την διάλυση των The Third And The Mortal και όπως είναι φυσικό, έχει κάποιες ομοιότητες.

Αυτή η σκοτεινή folk μαγεία υπάρχει στο “Solitary IV”, με μελωδίες φόρους τιμής στο αρχέγονο black metal και τα αιθέρια γυναικεία φωνητικά είναι το μοναδικό πράγμα που σπάει τη σιωπή, της κατά βάσει ορχηστρικής υφής του συγκροτήματος.

Η παραγωγή είναι πολύ καλή, αναδεικνύοντας την αντίθεση που δημιουργείται μεταξύ μουσικών οργάνων και φωνητικών, βοηθώντας σε έτσι να ταξιδέψεις χωρίς να σκέφτεσαι κάτι άλλο. Δεν θα ακούσεις βέβαια κάτι πρωτόγνωρο, αλλά θα ακούσεις μια δουλειά από χέρια ανθρώπων που κάποτε έριξαν αρκετό ασβέστη στα θεμέλια της μουσικής μοναξιάς.

Το αποτέλεσμα αυτού του 37-λεπτου συνόλου απαιτεί την πλήρη ακουστική σου υποταγή.

Φτιάξε ένα ζεστό ρόφημα και άνοιξε το αγαπημένο σου βιβλίο. Κάτι μυστηριώδες θα δημιουργηθεί στα μονοπάτια του εγκεφάλου σου!

560

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.