WILD ROSE

Οι WILD ROSE μας έρχονται από την Θεσσαλονίκη και όσοι έχουν ακούσει τα τραγούδια τους μιλάνε με τα καλύτερα λόγια και πιστεύουν πως θα ταράξουν τα ήρεμα νερά της AOR κοινότητας στη χώρα μας. Η μπάντα άνοιξε την καρδιά της στο Rockway.gr και μας αποκάλυψε τα εξής:

Πότε ξεκίνησε η περιπέτεια του συγκροτήματος;
Η πρωταρχική ιδέα μιας ελληνικής AOR μπάντας ξεκίνησε το 2004 απ’ τον Andy Rock, με το όνομα Wild Rose το οποίο είχε εμπνευστεί αρκετά νεότερος. Η διαδικασία αναζήτησης μουσικών για να παίξουν το συγκεκριμένο είδος ήταν οδυνηρή ως το 2006, όπου που καταφέραμε να στήσουμε το πρώτο ικανό σχήμα για live και ξεκίνησε και η “περιπέτεια”.

WILD-ROSE-1

Ετοιμάζετε νέο υλικό για κυκλοφορία;
Αυτή τη στιγμή είμαστε στο τελικό στάδιο των ηχογραφήσεων. Υπολογίζουμε ως το καλοκαίρι, ο πρώτος μας δίσκος να είναι στην κυκλοφορία, εαν υποθέσουμε φυσικά ότι θα μας υπογράψει και κάποια εταιρεία, καθώς οι πιο πολλές δεν υπογράφουν λόγω κρίσης, internet κτλ κτλ

Ποιοι συμμετέχουν στη διαδικασία των συνθέσεων;
Κύριος συνθέτης είναι ο Andy Rock, μετά τη δική μου προσθήκη στη μπάντα όμως βοηθάω κ εγώ (σ.σ. Dirty Haris) κυρίως στιχουργικά και έπειτα μουσικά. Να τονίσω όμως ότι και τα μέλη που δε συμμετέχουν στις συνθέσεις, προσθέτουν το ιδιαίτερο στοιχείο τους με αποτέλεσμα αυτόν τον ήχο.

Ποια συγκροτήματα σας έχουν επηρεάσει και τα οποία έχουν διεισδύσει και στον ήχο σας;
Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω στοχευμένα για λίγα συγκροτήματα. Μπορώ όμως να πω τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό όπως Bon Jovi, Danger Danger, Def Leppard, Passion Street, Journey, Winger, Hugo, Michael Bolton και τόσα άλλα που θα μας έπαιρνε μέρες να τα αναφέρω.

Σχεδιάζετε κάτι συγκεκριμένο για τις μελλοντικές live εμφανίσεις σας;
Δε θα έλεγα κάτι συγκεκριμένο, αλλά θέλουμε η επόμενη εμφάνισή μας να είναι Αθήνα. Μας έχουν γίνει κάποιες προτάσεις, απλά ως τώρα δεν τα καταφέραμε κ είμαστε στην προσπάθεια.

Τι συναισθήματα σας γεννά η επικράτηση του internet & και του downlοading;
Δυστυχώς είτε το θέλουμε είτε όχι, το downloading δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ. Σίγουρα το πρώτο συναίσθημα είναι η λύπη όταν βλέπεις τόσα συγκροτήματα που πραγματικά αξίζουν, να μην πληρώνονται για το CD τους, επειδή όλοι το ακούνε στο internet αντί να το αγοράσουν. Είναι όμως κάτι που δεν μπορούμε να αλλάξουμε και πρέπει να συμβαδίσουμε.

Πως κρίνετε την κατάσταση στην εγχώρια σκηνή;
Ειλικρινά νομίζω οι τοπικές μπάντες έχουν πολλά να δώσουν, όχι όμως υποχρεωτικά στον τοπικό κόσμο. Σαν παράδειγμα να αναφέρω ότι αν το Rosewood Festival που έγινε 16&17 Απριλίου, είχε πραγματοποιηθεί σε κάποια άλλη χώρα θα είχε τελείως διαφορετική αντιμετώπιση και τουλάχιστον τριπλάσια προσέλευση κοινού, χωρίς να υπερβάλλω. Υπάρχουν πολλά ωραία και δεμένα σχήματα που δεν τα χωράει η Ελλάδα και η μουσική παιδεία του κόσμου δεν μπορεί να τα στηρίξει.

WILD-ROSE

Miα ευχή για την δική σας μπάντα και για τους αναγνώστες του Rockway.gr
Ευχή για τη μπάντα μας είναι να προσφέρουμε στους ακροατές του είδους αυτόν τον όμορφο μελωδικό ήχο που λατρεύουν και να καταφέρνουμε πάντα να τους δίνουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Όσο για τους αναγνώστες του Rockway.gr θα τους δώσουμε το motto της μπάντας! “Keep on rockin’”

(myspace)


271